El Consell Comarcal del Baix Empordà ha impartit 70 tallers de sensibilització envers la generació dels residus, a escoles del Baix Empordà i es reparteixen 2300 boc’n rolls a l’inici de curs

19/09/2022

Durant el curs anterior a 16 centres educatius de la comarca es van impartir 70 tallers i a aquest inici de curs, s’han repartit boc’n rolls, per a no generar residus al portar l’esmorzar a l’escola i com a eina de comunicació en vers les famílies.

Periòdicament l’Àrea de Sostenibilitat i Acció Climàtica del Consell Comarcal del Baix Empordà ofereix als Ajuntaments de la comarca que tenen delegats serveis de recollida de residus la realització de campanyes d’educació ambiental per promocionar la recollida selectiva de residus.

Aquesta vegada l’actuació s’ha centrat als centres educatius de la comarca destinada a 33 municipis de la comarca, i ha consistit en la realització del taller lúdic i educatiu sota el nom “Un mon sense resta” 

El taller s’ha proposat als alumnes de cicle mitjà de primària (3r i 4t) i als alumnes de 1r de secundària, i en els municipis més petits de la comarca, on hi predominen escoles rurals amb pocs alumnes, al curs de cicle superior (5è i 6è).

La durada aproximada de 2 hores i està pensat perquè els nens i nenes s’adonin que un gest molt senzill (reciclar) pot ser el motor del canvi. És una activitat participativa, manipulativa i de reflexió i anàlisi  que té per objectiu visibilitzar l’impacte de les nostres accions quotidianes sobre el nostre entorn més proper i promoure canvi d’hàbits.

A l’inici d’aquest curs s’ha repartit a les mateixes escoles participants un boc’n roll, amb un triple ús, com a embolcall per a portar l’esmorzar, com a nexe perquè les famílies s’assabentin de l’activitat que han desenvolupat els seus fills i puguin parlar-ne a l’entorn familiar, tot generant un espai de debat sobre la necessitat de reciclar i introdueixin, si cal, un canvi d’hàbits en la gestió dels residus a la seva llar, i com a substitut del clàssic díptic informatiu que sovint acaben a les escombraries en poc temps, i que amb aquest obsequi el missatge quedarà durant un llarg període de temps. 

En total s’han repartit 2.300 boc’n rolls, de diferents colors, amb la frase “Penso, doncs reciclo”, a un total de 14 escoles de la comarca.

El cost d’aquestes campanyes s’assumeix, en part, amb els recursos econòmics que disposem dels SIGs Ecoembes i Ecovidrio, per fer front a la despesa material, i amb els recursos humans de l’Àrea de Sostenibilitat i Acció Climàtica del Consell Comarcal del Baix Empordà.