El Consell Comarcal del Baix Empordà participa com a únic ponent català en el II Congrés TUR4all

13/11/2020

Aquest és un dels congressos més importants del món sobre turisme accessible. Hi participen més de 80 professionals del turisme accessible i està organitzat per la Plataforma Representativa de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (PREDIF).

Les bones pràctiques d’accessibilitat en Destins Turístics Intel·ligents ha estat el tema sobre el qual debaten els més de 80 ponents professionals del turisme que es reuneixen en una 20 de taules rodones fins el 30 de novembre. Entre els participants hi participen professionals d’Espanya, Portugal, argentina, Grècia, Anglaterra, Costa rica, Itàlia, França, Canadà, Bèlgica, Xile, Rumania, Mèxic o Bielorrússia.

 

El Consell Comarcal ha participat aquest migdia en el congrés, i la intervenció s’ha centrat en explicar la implementació del Pla d’accessibilitat Turística, una aposta clara que ha fet el Consell Comarcal per oferir al visitant una oferta més adaptada, de qualitat i per a tothom. L’objectiu principal del pla és posar en valor la comarca com a destinació turística accessible i generar un nou valor diferencial i qualitatiu en la competitivitat turística que ofereix el Baix Empordà. El pla d’accessibilitat es va iniciar l’any 2017 realitzant una diagnosi comarcal. Durant els anys següents 2018 i 2019 es van realitzar cursos de formació i de llengua de signes dirigits al sector turístic i visites de validació de l’accessibilitat de recursos i establiments turístics. A finals de setembre es va fer un acte on es va donar un segell a aquells recursos i establiments turístics que van superar les visites de validació, també es va presentar una nova publicació: Turisme per a tothom al Baix Empordà.

 

Per al vicepresident i conseller comarcal de Promoció Econòmica i Turisme, Xavier Dilmé: “és important el reconeixement internacional per a un projecte comarcal, que aposta per la qualitat i l’accessibilitat. La nostra participació en aquest Congrés vol dir que el Baix Empordà, amb el suport dels seus ajuntaments i del sector privat, treballem per fer possible que la nostra oferta turística estigui a l’abast de tothom”.

 

Aquest congrés està organitzat per la Plataforma Representativa de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (PREDIF), juntament amb Turisme Comunitat Valenciana i compta amb la col·laboració de SEGITTUR, Red DTI, la Red Europea pel Turisme Accessible (ENAT), Acessible Portugal, la Revista Llatinoamericana de Turisme Inclusiu i l’Associació Espanyola de Professionals de l’Accessibilitat Universal (ASEPAU).

 

La intervenció del Consell Comarcal es pot veure a partir de l’hora i 40 minuts al següent enllaç: https://www.facebook.com/TUR4all/videos/868231443946571/