El Consell Comarcal del Baix Empordà prepara una programació específica per commemorar el 25N

12/11/2021

Els actes, que són gratuïts i cal inscripció prèvia, contemplen taules rodones o xerrades, entre d’altres.

El 25 de novembre es commemora el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

Segons la vicepresidenta i consellera comarcal responsable de l’àrea, Sílvia Romero: “tots i totes podem i hem de contribuir a construir una societat igualitària, on no hi hagi discriminacions i lliure de violències. És per això que cal que tothom es plantegi com contribuir a fer que aquest canvi sigui possible. Cal que ens engresquem i ens comprometem per construir una societat igualitària i ho podem fer prenent consciència de conductes i actituds que tenim i no identifiquem com a base de la violència masclista”.

En aquest marc el SIAD continua treballant en la campanya “El Baix Empordà engrescat amb la igualtat”, que consta de diferents activitats pensades per prendre consciència de conductes i actituds interioritzades i que caldria canviar per arribar a construir una societat més justa.

Així doncs es proposa una primera taula rodona sota el nom de “Masculinitats” el proper 16 de novembre a les 19 h a la Sala de Plens del Consell Comarcal. Hi participa l’entitat Homes igualitaris de Catalunya, Grup d’Homes del Baix Empordà i el Círculo de Hombres (a nivell estatal). Moderarà la sessió la tècnica i psicòloga del Consell Comarcal, Neus Gómez.

Pel 23 de novembre està previst, a les 19h i en format online, la xerrada “Com denunciar les violències sexuals?”. En aquesta sessió, guiada per l’advocada penalista, criminòloga i formadora especialitzada en violències sexuals i masclistes Carla Vall, es tractaran aspectes legals i informació a tenir en compte quan patim una violència sexual (assetjament, agressió sexual, abús o violació).

La xerrada “la violència oculta dels matrimonis forçats” està programada en dues jornades: el 30 de novembre (a la Bisbal d’Empordà) i el 25 de gener (a Sant Feliu de Guíxols). En aquesta ocasió es definirà el concepte de violència oculta i es donaran pautes per identificar-la i prevenir-la. Aquestes sessions corren a càrrec de l’entitat Valentes i Acompanyades, una entitat de Salt referent al territori en la prevenció, detecció i atenció en matrimonis forçosos.

Totes les activitats són gratuïtes, tot i que cal inscripció prèvia a https://bit.ly/3pYExv7

 

El mateix 25 de novembre el president del Consell Comarcal del Baix Empordà Joan Manel Loureiro procedirà a fer la lectura del manifest a les portes del Consell Comarcal pel personal de l’ens.