El Consell Comarcal del Baix Empordà promou una jornada online de recursos i novetats del sector agroalimentari

29/03/2023

Amb aquesta iniciativa l’àrea de promoció econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà dona el tret de sortida al projecte “Baix Empordà, Dona i Terra” iniciat l’any passat per posar en valor el paper de la dona en l’activitat agroalimentària a la coma

El sector agroalimentari ha estat tradicionalment un sector amb grans desigualtats de gènere i que actualment es troba en recessió pel que fa a l'ocupabilitat, malgrat la forta vinculació amb el principal motor econòmic de la comarca, quecontinua sent el turisme.

L’any passat, van participar en el projecte Baix Empordà, Dona i Terra, 35 dones a través de les diferents actuacions que es van dur a terme: formació i coaching per a dones empresàries i emprenedores, assessorament a projectes d’emprenedoria, jornades informatives de les oportunitats del sector, així com l’elaboració de vídeos testimonials i divulgatius dels projectes empresarials, ...

És important destacar que un dels èxits del projecte va ser la seva transversalitat ja que hi van participar Arrelem - Xarxa Agroalimentària del Baix Empordà, l’Espai empresa i emprenedoria i la vessant d’Ocupació, dotant el programa de més visibilitat i participació de persones relacionades amb el sector.

Així doncs, durant el 2023 es seguirà treballant conjuntament per tal de seguir  donant resposta a les dones dels diferents perfils participants:

- Empresàries i emprenedores del sector a la comarca
- Dones, preferiblement en situació d’atur, i interessades en ocupar-se el sector agroalimentari
- Empreses agroalimentàries de la comarca, en general

 

A la jornada de cloenda del projecte anterior, que es va dur a terme al novembre de l’any passat, el Consell Comarcal es va comprometre a donar continuïtat a aquest programa. Així doncs, enguany,ha donat el tret de sortida aquest matí amb unaJornada Online de Recursos i novetats delSector Agroalimentari”. A l’acte hi ha participatassociacions i entitats referents en el sector agroalimentari com son lAssociació de Dones del Món Rural, el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i agenda Rural de la Generalitat, l’Ateneu Cooperatiu de Terres Gironines i la Oficina Accelera Pime Rural de la Diputació de Girona.

S’ha tancat la jornada presentant el projecte Baix Empordà, Dona i Terra pel 2023 amb els següents  objectius específics:

- Capacitar i empoderar dones, per tal de millorar la seva ocupabilitat en el sector agroalimentari i facilitar el desenvolupament de nous projectes emprenedors.

- Reconèixer, visibilitzar i oferir suport a la consolidació empresarial d’aquelles dones emprenedores del Baix Empordà que ja han iniciat la seva trajectòria en aquest tipus d’activitats i poden servir d'inspiració a d’altres.

- Cercar noves oportunitats a través de la innovació, afavorint la transferència de coneixement entre entitats de recerca i millorar en l’àmbit de la digitalització dels negocis.

 

El projecte que va dirigit tant a les dones que ja van participar-hi en l’anterior edició, així com a un nou grup de participants amb les mateixes necessitats, constarà de diverses accions que es portaran a terme durant el 2023: Assessorament i seguiment dels projectes iniciats; sessions de mentories entre participants; jornades d’assessorament específic sobre ajudes; capacitació i formacions especifiques;sessions de treball tècnic entre diferents entitats, i sessions d’empoderament a través de coaching.

 

Tota la informació de la jornada i els contactes de les associacions i entitats que han participat es poden trobar a la web del Consell Comarcal a l’apartat d’empresa https://www.baixemporda.cat/ca/arees/promocio-economica/empresa/baix-emporda-dona-i-terra/