El Consell Comarcal del Baix Empordà promou una jornada online de recursos i novetats del sector agroalimentari

24/03/2023

Amb aquesta iniciativa l’àrea de promoció econòmica del Consell Comarcal dona el tret de sortida al projecte “Baix Empordà, dona i terra” iniciat l’any passat per posar en valor el paper de la dona en l’activitat agroalimentària a la comarca

El sector agroalimentari, tradicionalment, ha estat un sector amb grans desigualtats de gènere i que actualment es troba en recessió pel que fa a l'ocupabilitat, malgrat la forta vinculació amb el principal motor econòmic de la comarca, que continua sent el turisme.

L’any passat, van participar en el projecte BAIX EMPORDÀ, DONA I TERRA 35 dones a través de les diferents actuacions que es van dur a terme: formació i coaching per a dones empresàries i emprenedores, jornades informatives de les oportunitats del sector, vídeos divulgatius dels projectes empresarials, etc.

És important destacar que un dels èxits del projecte va serla seva transversalitat ja que hi va participar personal tècnic de tres serveis de l’àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà: Arrelem (Xarxa Agroalimentària del Baix Empordà), l’Espai empresa i emprenedoria (Xarxa Emprèn) i l’Espai Ocupació, dotant el programa de més visibilitat i participació de persones relacionades amb el sector.

Així doncs, al 2023 es seguirà treballant conjuntament per tal de seguir  donant resposta a les dones dels diferents perfils participants:

- Empresàries i emprenedores del sector a la comarca.
- Dones, preferiblement en situació d’atur, i interessades en el sector agroalimentari
- Empreses agroalimentàries de la comarca, en general.

 

A la jornada de cloenda del projecte, el novembre de l’any passat, el Consell Comarcal es va comprometre a donar continuïtat a aquest programa durant el 2023. Així doncs, enguany, donarà el tret de sortida el dia 28 de març amb una Jornada Online De Recursos i novetats del Sector Agroalimentari”. Està previst que a l’acte hi participin associacions/entitats referents en el sector agroalimentari com son lAssociació de Dones del Món Rural, El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i agenda Rural de la Generalitat, l’Ateneu Cooperatiu de Terres Gironines i la Oficina Accelera Pime Rural de la Diputació de Girona.

Es tancarà la jornada presentant el projecte Baix Empordà, Dona i Terra pel 2023 amb els següents  objectius específics:

- Capacitar i empoderar dones, per tal de millorar la seva ocupabilitat en el sector agroalimentari i facilitar el desenvolupament de nous projectes emprenedors.

- Reconèixer, visibilitzar i oferir suport a la consolidació empresarial d’aquelles dones emprenedores del Baix Empordà que ja han iniciat la seva trajectòria en aquest tipus d’activitats i poden servir d'inspiració a d’altres.

- Cercar noves oportunitats a través de la innovació, afavorint la transferència de coneixement entre entitats de recerca i millorar en l’àmbit de la digitalització dels negocis.

 

 

 

 

El projecte que va dirigit tan a les dones participants al 2022 com a un nou grup de participants amb les mateixes necessitats que hem vist durant aquest primer projecte, constarà de diverses accions que es portaran a terme durant el 2023: Assessorament i seguiment dels projectes iniciats, sessions de mentories entre participants del 2022 i del 2023, jornades d’assessoramentsespecifiques per ajudes, capacitació i formacions especifiques, sessions de treball tècnic entre diferents entitats i sessions d’empoderament a través de sessions de coaching.

 

La jornada serà oberta a qualsevol persona, entitat o empresa interessada en el sector agroalimentari i que vulgui tenir una visió general d’oportunitats des del punt de vista de les diverses entitats dedicades al sector i amb la finalitat de seguir potenciant la participació femenina en el sector agroalimentari per tal de visibilitzar i enfortir aquest teixit empresarial a la comarca. 

 

Per formar-ne part o per més informació, pots trucar al 97264 23 10 o enviar correu a arrelem@baixemporda.cat