El Consell Comarcal del Baix Empordà recorda les tasques a efectuar en cas d’inundacions 

23/11/2021

A partir d'avui i fins dimecres es preveu un episodi de pluges intenses i fortes ventades, davant d'aquesta situació d'emergència, el Consell Comarcal del Baix Empordà informa els ajuntaments sobre les tasques preventives que cal dur a terme.

Davant de la previsió de fortes pluges per avui i demà, des del Consell Comarcal del Baix Empordà, s'ha fet un comunicat a tots els ajuntaments que disposen de conveni de col·laboració per l'assistència tècnica en Protecció Civil, amb les tasques que s'han de dur a terme en cas d'inundacions, com seria la neteja d'embornals, talls de camins o carreteres que portin a zones inundables, senyalització, etc. 
 
Per poder actuar en situacions d'emergències no només cal disposar del Document Únic de Protecció Civil homologat, sinó també cal fer sessions d'implantació i anar recordant les tasques que s'han de dur a terme en episodis de pluges, nevades i altres fenòmens meteorològics. 
 
És des de l'àrea de Sostenibilitat i Acció Climàtica del Consell Comarcal que es disposa d'una unitat tècnica de Protecció Civil que dona assistència als ajuntaments de la comarca per la planificació en matèria d'emergències.