El Consell Comarcal del Baix Empordà rep el reconeixement com a territori adherit a la xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents

12/02/2024

L’acte va tenir lloc en els transcurs de fira de turisme FITUR i acredita el resultat favorable de la fase inicial de diagnosi de la comarca.

Divendres, 9 de febrer del 2024

El Consell Comarcal del Baix Empordà va rebre durant la celebració de  FITUR el reconeixement com a comarca adherida a la xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents (DTI). Aquest programa és promogut per la Secretaria d’Estat de Turisme (SETUR) i és gestionat per la Societat Mercantil Estatal per a la Gestió de la Innovació i les Tecnologies Turístiques (SEGITTUR). Persegueix contribuir a millorar la competitivitat de les destinacions turístiques i la qualitat dels seus residents incidint en cinc àmbits d’actuació: governança, innovació, tecnologia, sostenibilitat i accessibilitat.

El reconeixement rebut és el resultat d’una completa avaluació de la comarca realitzada d’acord amb la metodologia de Destinació Turística Intel·ligent que analitza 97 requisits i 261 indicadors relacionats amb aquests cinc àmbits d’actuació. Aquesta anàlisi inclou també un pla d’acció acompanyat de recomanacions per executar a la comarca i seguir avançant en aquest model de desenvolupament turístic. L’adhesió té una validesa fins a 31 de juliol de 2025.

El Consell Comarcal porta anys impulsant la millora de l’accessibilitat turística. En els darrers anys ha dissenyat un pla de sostenibilitat turística comarcal i ha impulsat nous models de governança. El conseller comarcal de Turisme, Raimon Trujillo, va recollir el reconeixement i valora l’adhesió del Consell Comarcal com “una oportunitat per unificar i coordinar projectes que ja estem treballant a la comarca com l’accessibilitat i la sostenibilitat, però incorporant també actuacions en l’àmbit de la innovació i la tecnologia. L’objectiu final és construir un model turístic en el Baix Empordà més sostenible i més responsable”.

El programa DTI compta amb una xarxa de 538 membres dels quals són 386 destinacions de tot l’estat espanyol. Entre aquests s’hi poden trobar entitats com les diputacions, consells comarcals o ajuntaments. El programa permet que els municipis més turístics formin part també d’aquesta xarxa i puguin estar adherits o certificats.