El Consell Comarcal posa a disposició un nou Pla de Serveis per als ajuntaments del Baix Empordà

27/02/2023

El President ha presentat també les principals línies de la memòria de mandat 2019-2013 que s’articula en els àmbits de les persones, el territori i les aliances institucionals

Aquesta tarda s’ha celebrat un Consell d’Alcaldies en el que s’ha presentat, a més del nou Pla de Serveis i de la Memòria de Mandat, l’Observatori de Dipsalut. Maria Puig, presidenta de Dipsalut acompanyada d’un equip tècnic, ha presentat l’observatori, una eina que obté i comparteix informació objectiva sobre les diferents condicions de vida de les persones al territori i de com aquestes desigualtats porten a diferents nivells de salut i qualitat de vida.

Aquest coneixement es comparteix amb la voluntat de fonamentar polítiques, programes i accions que permetin combatre les desigualtats socials que hi ha a la base de les desigualtats en salut. Aquest projecte el desenvolupa Dipsalut en el marc del conveni de col·laboració “Girona, regió saludable”, que implica també l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IdibGi) i la Fundació Salut Empordà.

D’altra banda també s’ha presentat el nou Pla de Serveis que ja està disponible a la web: https://www.baixemporda.cat/ca/pla-de-serveis-del-consell-comarcal-del-baix-emporda/ . En aquest portal pot consultar-se, a més de la fitxa dels diferents serveis, un model de sol·licitud i un model d’acord de ple.  El pla de serveis és la nova eina que a partir d’ara s’utilitzarà per regular la prestació de serveis als diferents municipis de la comarca. El principal avantatge és que la vigència a l’adhesió és indefinida.

També s’ha parlat de la memòria de mandat que s’està acabant de confeccionar i que estarà llesta properament. El president del Consell Comarcal, Joan Manel Loureiro, ha explicat que: “no ha estat una legislatura fàcil. Han estat uns anys marcats per severs entrebancs, com el temporal Glòria, la pandèmia de la Covid o la pedregada que va afectar seriosament molts edificis de La Bisbal d’Empordà. En clau no tant local, la crisi humanitària derivada de la guerra entre Ucraïna i Rússia també ens ha afectat”. En la memòria poden veure’s reflectides polítiques adreçades a sufragar totes aquestes situacions inesperades. Avui s’han presentat els eixos principals als diferents alcaldes de la comarca, si bé un cop la memòria estigui llesta es presentarà formalment.