El Consell Comarcal posa en marxa el projecte “Baix Empordà, Dona i Terra”

24/05/2022

El Consell Comarcal posa en marxa el projecte “Baix Empordà, Dona i Terra” per enfortir la presència femenina en el sector agroalimentari


Empoderar a les dones del sector agroalimentari, millorar la seva ocupabilitat i facilitar la seva emprenedoria són els principals objectius del projecte, impulsat per la Xarxa Tràmec.

Aquest matí el Consell Comarcal ha organitzat una jornada telemàtica vinculada al projecte "Baix Empordà, Dona i Terra", impulsat per la Xarxa Tràmec (Xarxa agroalimentària del Baix Empordà), sobre les oportunitats del sector agroalimentari per a les dones de la comarca. El projecte s'emmarca dins dels Projectes Singulars de desenvolupament econòmic local de la Diputació de Girona i té l'objectiu de potenciar l'activitat agroalimentària del territori, posant en valor la feina de dones del Baix Empordà.

El sector agroalimentari, tradicionalment, ha estat un sector amb grans desigualtats de gènere i que actualment es troba en recessió pel que fa a l'ocupabilitat, malgrat la forta vinculació amb el principal motor econòmic de la comarca, que és el turisme.

Per donar resposta a aquesta problemàtica, l'àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà, des de la Xarxa Tràmec, l'Espai Empresa i des de la vessant d’Ocupació, ha posat en marxa aquesta iniciativa per tal d'empoderar a les dones actives en el sector, millorar l’ocupabilitat de dones que cerquen feina i facilitar l'emprenedoria femenina.

Per al vicepresident primer i conseller comarcal de Promoció Econòmica, Xavier Dilmé, "el paper de la dona en el sector agroalimentari de la comarca, malgrat alguns dèficits, ha estat i continua essent rellevant. Per aquest motiu, busquem reconèixer i visibilitzar les dones emprenedores i petites empreses agrícoles i ramaderes, així com oferir suport a les dones en situació d'atur i millorar l'ocupabilitat femenina d’un sector que aporta qualitat i, per tant, també valor afegit a l’activitat econòmica de la comarca en general, i a la turística en particular”.