El Consell Comarcal presenta el Programa Baix Empordà Dinamitza 2022

07/04/2022

Els objectius del programa responen a la voluntat del Consell Comarcal de prestar un major nombre de serveis a la comarca i assistir als municipis de la manera més eficient possible tot dinamitzant-la.


Després de patir els efectes del Temporal Glòria, la pandèmia de la Covid-19 i l’actual guerra a Ucraïna, el Consell Comarcal del Baix Empordà impulsa el Programa Baix Empordà Dinamitza 2022, un programa que acull una sèrie d’actuacions alineades als Objectius de Desenvolupament Sostenible per àrees per contribuir a reactivar l’economia i l’acompanyament social, que incorporen el romanent líquid de tresoreria de l’exercici anterior d'1.873.500 euros.

Aquest matí, en la presentació del programa a la Sala de Plens de la seu comarcal, el president del Consell Comarcal, Joan Manel Loureiro, ha posat en relleu que “el programa té la finalitat de donar resposta a les necessitats sorgides a la comarca arran de les situacions de crisi viscudes aquests últims anys, que al Baix Empordà han causat un gran impacte econòmic i social. Amb aquest pla volem donar un impuls al territori, tot fent propostes d’accions per dinamitzar-lo més enllà dels punts acordats en el pressupost d'enguany”. 

Per la seva banda, el vicepresident primer del Consell Comarcal, Xavier Dilmé, ha destacat que “amb aquest programa volem estar al costat de les persones, les empreses, les entitats i el personal del Consell Comarcal. Som conscients del que ha patit la comarca durant aquests temps, per aquest motiu oferim eines per solucionar les mancances actuals”. 

Així doncs, el Baix Empordà Dinamitza 2022 proposa actuacions com la dinamització dels sectors clau de la comarca com ara els serveis i els sectors emergents; l’ampliació de serveis socials als municipis; l’impuls de programes de reinserció al mercat laboral i la potenciació de les polítiques d’habitatge social de la comarca i de les polítiques de joventut, entre altres accions que recull el projecte.