El Consell Comarcal promou el producte de proximitat del Baix Empordà

22/10/2024
Premsa

La sessió impulsada juntament amb restaurants de la comarca busca fomentar l’ús i consum dels aliments locals

El Consell Comarcal del Baix Empordà va organitzar ahir una sessió de treball i networking per fomentar l’ús del producte local en els restaurants de la comarca. La iniciativa està impulsada en col·laboració amb la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre. La jornada va tenir lloc a l’Aula Gastronòmica de l’Empordà i va comptar amb una trentena de participants.

A la trobada, els productors i productores van poder donar a conèixer els seus aliments i activitats. Les persones assistents van poder tastar directament els aliments i també través d’elaboracions preparades pel reconegut xef Quim Casellas, propietari d’un restaurant a la comarca i membre de la Cuina de l’Empordanet, col·lectiu que també va donar suport a la iniciativa.

El cuiner va elaborar un entrant, un plat principal i unes postres amb productes de proximitat. Mentre les persones participants tastaven les elaboracions, es van poder intercanviar impressions sobre les propietats dels productes i la manera de cuinar-los. Cada productor i productora va explicar la història del projecte, les característiques dels aliments i les activitats que ofereixen, com per exemple visites guiades.

A la sessió hi van participar Arròs Molí de Pals, Can Ribot – Celler de Sant Daniel, Carnisseria Seli, Emporarom, Hort de les Maduixes, La Mel entre Torrent i Pals, Les Eroles, Mas Casas Cruïlles,  Mas Geli, Mooma i  Pasturbosc. També en van formar part una desena de restaurants provinents de diferents municipis de la comarca.

Des del Consell Comarcal del Baix Empordà hi van assistir el vicepresident primer i conseller de Promoció Econòmica, Enric Marquès, i el vicepresident segon i conseller de Turisme, Raimon Trujillo. També hi va assistir la presidenta de la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre, Bàrbara Hallé.

La sessió d’ahir complementa un cicle de tallers de cuina que s’està realitzant a l’Espai del Peix de Palamós. Dues accions que s’emmarquen dins el programa de suport a projectes de promoció agroalimentària de la Diputació de Girona. A més, el projecte forma part d’Arrelem, la xarxa agroalimentària del Baix Empordà, i també de la Marca de Garantia Productes de l'Empordà, que gestionen conjuntament els consells comarcals del Baix i l’Alt Empordà.

Per a més informació, pots contactar amb les àrees de Promoció Econòmica i de Turisme al telèfon 972 64 23 10

  • El Consell Comarcal promou el producte de proximitat del Baix Empordà
  • El Consell Comarcal promou el producte de proximitat del Baix Empordà
  • El Consell Comarcal promou el producte de proximitat del Baix Empordà
  • El Consell Comarcal promou el producte de proximitat del Baix Empordà
  • El Consell Comarcal promou el producte de proximitat del Baix Empordà
  • El Consell Comarcal promou el producte de proximitat del Baix Empordà
  • El Consell Comarcal promou el producte de proximitat del Baix Empordà
  • El Consell Comarcal promou el producte de proximitat del Baix Empordà
  • El Consell Comarcal promou el producte de proximitat del Baix Empordà
  • El Consell Comarcal promou el producte de proximitat del Baix Empordà
  • El Consell Comarcal promou el producte de proximitat del Baix Empordà
  • El Consell Comarcal promou el producte de proximitat del Baix Empordà
  • El Consell Comarcal promou el producte de proximitat del Baix Empordà
  • El Consell Comarcal promou el producte de proximitat del Baix Empordà