Contacteu amb nosaltres
972 64 23 10 consell@baixemporda.cat- El Consell Comarcal
- El Baix Empordà
- Pla de Serveis
-
Àrees
- Benestar Social i Família
- Ensenyament
- Esports
- Gestió Cadastral
-
Habitatge
- Subvencions per al pagament del lloguer o cessió d'ús
- Llistats de notificacions
- Cercador de cèdules d'habitabilitat
- Oficina de Rehabilitació
- Servei d'intermediació en l'àmbit d'habitatge
- Informe d'Adequació de l'habitatge
- Registre de sol·licitants d'habitatge de protecció oficial
- Borsa de mediació de lloguer
- Com pots obtenir l'idCAT?
- Com pots obtenir l'informe de Vida Laboral?
- Notícies
- Oficina Comarcal de Consum
- Informàtica
- Joventut
- Sostenibilitat i Acció Climàtica
- Oficina d'Assistència en Matèria de Registre - OAMR
- Promoció Econòmica
- Protecció Civil
- Recaptació
- Recursos Humans
- Arquitectura i Urbanisme
- Servei de Català
- Serveis Econòmics
- Secretaria i Serveis Jurídics
- Serveis d'assistència als municipis
- Tramuntana (CET-CO)
- Més resultats
- Actualitat
- Agenda
- Seu electrònica
- Govern obert i transparència
- Contacte
- Inici>
- Actualitat>
- Notícies>
- El Consell Comarcal promou el producte de proximitat del Baix Empordà
El Consell Comarcal promou el producte de proximitat del Baix Empordà
La sessió impulsada juntament amb restaurants de la comarca busca fomentar l’ús i consum dels aliments locals
El Consell Comarcal del Baix Empordà va organitzar ahir una sessió de treball i networking per fomentar l’ús del producte local en els restaurants de la comarca. La iniciativa està impulsada en col·laboració amb la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre. La jornada va tenir lloc a l’Aula Gastronòmica de l’Empordà i va comptar amb una trentena de participants.
A la trobada, els productors i productores van poder donar a conèixer els seus aliments i activitats. Les persones assistents van poder tastar directament els aliments i també través d’elaboracions preparades pel reconegut xef Quim Casellas, propietari d’un restaurant a la comarca i membre de la Cuina de l’Empordanet, col·lectiu que també va donar suport a la iniciativa.
El cuiner va elaborar un entrant, un plat principal i unes postres amb productes de proximitat. Mentre les persones participants tastaven les elaboracions, es van poder intercanviar impressions sobre les propietats dels productes i la manera de cuinar-los. Cada productor i productora va explicar la història del projecte, les característiques dels aliments i les activitats que ofereixen, com per exemple visites guiades.
A la sessió hi van participar Arròs Molí de Pals, Can Ribot – Celler de Sant Daniel, Carnisseria Seli, Emporarom, Hort de les Maduixes, La Mel entre Torrent i Pals, Les Eroles, Mas Casas Cruïlles, Mas Geli, Mooma i Pasturbosc. També en van formar part una desena de restaurants provinents de diferents municipis de la comarca.
Des del Consell Comarcal del Baix Empordà hi van assistir el vicepresident primer i conseller de Promoció Econòmica, Enric Marquès, i el vicepresident segon i conseller de Turisme, Raimon Trujillo. També hi va assistir la presidenta de la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre, Bàrbara Hallé.
La sessió d’ahir complementa un cicle de tallers de cuina que s’està realitzant a l’Espai del Peix de Palamós. Dues accions que s’emmarquen dins el programa de suport a projectes de promoció agroalimentària de la Diputació de Girona. A més, el projecte forma part d’Arrelem, la xarxa agroalimentària del Baix Empordà, i també de la Marca de Garantia Productes de l'Empordà, que gestionen conjuntament els consells comarcals del Baix i l’Alt Empordà.
Per a més informació, pots contactar amb les àrees de Promoció Econòmica i de Turisme al telèfon 972 64 23 10
-
C. Tarongers, 12 (Can Salamó) 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 64 23 10
Fax 972 64 10 03
consell[at]baixemporda[dot]cat
Horari d'Atenció: de dilluns a divendres de 9 h a 14 h