El Consell Comarcal se suma a la campanya adreçada al turisme amb l’objectiu d’incentivar l’estalvi d’aigua durant la seva estada

29/05/2023

La iniciativa de l’ACA, Eurecat i el Catalan Water Partnership, proposen una campanya de divulgació disponible en un codi QR i que els turistes trobaran als establiments hotelers i a les oficines de turisme.

Aquesta iniciativa, liderada per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), l’Eurecat i el Catalan Water Partnership (CWP) s’emmarca dins de les accions previstes en el projecte europeu Life Wat’Savereuse, que està coordinat per l’Euroregió Pirineus Mediterrània i que també compta amb la participació de les Illes Balears i Occitània. Aquesta iniciativa, que es va iniciar en el 2020 i conclou el 2023, treballa al voltant de dos objectius: incentivar el consum responsable entre els turistes i potenciar l’ús de l’aigua regenerada en establiments hotelers i per a usos municipals en localitats amb una alta afluència de turistes.

Portal en quatre idiomes

La campanya, amb el nom de Together for Water, està disponible en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès), és molt visual i ofereix missatges directes per a incentivar l’estalvi d’aigua entre els turistes, tot explicant la realitat hídrica de Catalunya, amb rius mediterranis que tenen un cabal escàs i insuficient, la disponibilitat d’aigua de Barcelona (que és 26 vegades inferior a la d’altres grans ciutats com París i fins a 300 més baixa que a Viena) i amb embassaments que plens tenen només la garantia d’un any.

Aquesta campanya es podrà trobar en establiments hotelers i es podrà consultar a través d’un codi QR, així com en oficines de turisme en diversos municipis catalans. També s’ha ofert als establiments hotelers de poder imprimir materials de la campanya per a situar-los a les habitacions, com petits cartells, caixes per guardar el raspall de dents, informació per situar a les cisternes dels vàters, entre d’altres.

Manual de noves tecnologies

A més d’aquesta campanya, que es difondrà durant aquest estiu a Catalunya, el projecte Life Wat’Savereuse també pretén potenciar l’ús de l’aigua regenerada per a usos lúdics, municipals i hotelers, així com donar a conèixer noves tecnologies.

Per aquest motiu, l’ACA, en col·laboració amb Eurecat i el Catalan Water Partnership,  ha elaborat tres documents tècnics (Pla de gestió sostenible de l’aigua per a establiments turístics públics, Pla de gestió sostenible de l’aigua per a establiments turístics privats i Manual de tecnologies d’estalvi, reutilització i ús sostenible de l’aigua per al sector turístic), amb la informació de mesures i noves tecnologies que es poden emprar en hotels i altres establiments turístics per a reduir el consum i potenciar la reutilització.