El Consell Comarcal té paritat en la seva representació política i pel que fa a treballadors i treballadores

08/03/2023

És un dels fets que ha quedat constatat en la commemoració de la jornada del 8M, que ha tingut lloc aquest matí davant de la seu de l’ens.

Aquest matí treballadores i treballadors del Consell Comarcal del Baix Empordà s'han aplegat davant les dependències de la seu per seguir la lectura del manifest institucional. Amb motiu del Dia Internacional de les Dones, el text recull situacions quotidianes que formen part dels diversos posicionaments de les lluites feministes, com ara la defensa de la igualtat salarial, l'oposició a la cosificació o el repartiment de les tasques domèstiques i de cures. 

La lectura ha estat a càrrec de les conselleres Sílvia Romero, Agnès Gasull i Dolors Subirana.

 

Des del Servei d’Informació i Atenció a les dones comarcal (SIAD) s’han atès durant el passat any 2022 207 dones de forma individual, 61 ateses pel servei d’assessorament i suport psicològic, el servei de psicologia va fer 264 atencions individualitzades i van fer-se 21 sessions grupals amb 27 dones.

A banda 57 dones van ser ateses pel servei d’assessorament jurídic, el mateix departament va fer 73 atencions individualitzades i 274 dones van participar en els diferents tallers organitzats. El Servei també va atendre 44 dones en situació de violència masclista.

 

La vicepresidenta i consellera d’Afers Socials, Sílvia Romero, explica que “el feminisme no és només una qüestió de dones, el missatge va molt dirigit a homes amb qui compartim la mateixa lluita”.

La consellera de serveis Socials, Dolors Subirana, ha posat l’accent en la importància del dia d’avui com a commemoració: “el dia d’avui és important pel desenvolupament de la societat, esperem en un futur no tornar a celebrar més els 8 de març”.

Per la seva banda la regidora de joventut, Agnès Gasull ha explicat que qualsevol problema d’igualtat encara es veu més accentuat quan es parla de jovent, pel que es desenvolupen diverses accions per incentivar la formació o per ajudar-los a trobar habitatge.

El president de l’ens, Joan Manel Loureiro, ha explicat com en el Consell Comarcal hi ha paritat, tant pel que fa la representació política com pel que fa treballadors i treballadores.

Fes una ullada AQUÍ al manifest institucional d'aquest any i a tota la campanya: en els feminismes, tot és començar!