El Consell impulsa la potenciació dels polígons industrials amb una Oficina Tècnica de Suport

30/07/2021

L’estrena es farà el setembre i des del passat mes de juny s’ha iniciat una nova ronda de trobades amb els Ajuntaments per tal de posar en marxa les actuacions derivades del pla de reactivació econòmica de la comarca

El Consell Comarcal del Baix Empordà ha decidit prioritzar les actuacions per potenciar els polígons industrials de la comarca, dins els objectius estratègics del Pla de Reactivació, engegat arran la crisi provocada per la pandèmia. En aquest sentit, l’Àrea de Promoció Econòmica del Consell crearà una Oficina Tècnica de Suport als polígons i contractarà un tècnic per dirigir-la. La seva funció serà reemprendre les relacions amb els agents del territori, començant amb els polígons de més dimensió i a través d’entrevistes sobre la situació actual de cada polígon. 

En aquest sentit, també està previst que al setembre s’iniciï la fase d’execució d’accions derivades del Pla de Reactivació del Baix Empordà, amb l’objectiu de dinamitzar la xarxa i captar noves empreses interessades en ocupar espais als polígons de la comarca. El projecte de Pla de Reactivació del Baix Empordà, iniciat a l’octubre, està arribant a la fase de priorització d’accions i elaboració detallada d’actuacions a executar. Està previst que finalitzi el proper mes de setembre i es realitzi una presentació a tots els agents de la comarca que hi han participat. Del resultat de les fases anteriors s’ha detectat que una de les prioritats ha de ser continuar amb el projecte d’impuls als polígons industrials, que ja es va iniciar al 2018 dins del programa  “Projectes Innovadors” i que s’ha anat desenvolupant fins el present. 

El vicepresident primer del Consell Comarcal i conseller de Promoció Econòmica, Xavier Dilmé, qualifica com a “estratègic” el projecte de potenciació dels polígons industrials del Baix Empordà: “si hem d’intentar diversificar la nostra economia, és imprescindible que els polígons funcionin i siguin eines atractives i posades al dia. També és important que l’oferta estigui a l’abast dels possibles interessats i per això destinarem recursos a fer polítiques actives de difusió d’aquesta oferta en els mercats especialitzats”. Segons Dilmé, “poder vendre com un tot una oferta industrial repartida en 18 municipis és molt important i per això anem de la mà dels ajuntaments i també dels col·lectius empresarials que hi aposten”.

Fins al moment, el “Projecte Innovadors” ha fet possible la inauguració del web de presentació “poligonsbaixemporda.cat” aquest 2021, així com la creació d’una xarxa d’agents del territori, els quals participen en diferents trobades formatives i conferències relacionades amb els polígons d’activitat econòmica. El projecte també s’ha coordinat de forma permanent amb els 18 ajuntaments de la comarca amb sòl industrial, a través de diferents trobades amb alcaldes i regidors i tècnics municipals.