El curs escolar arrenca al Baix Empordà sense incidències remarcables

14/09/2021

D’aquest inici escolar destaca que respecte al total del curs passat s’han efectuat gairebé 1.000 sol·licituds d’ajut més per beques menjador i amb l’obertura d’una nova convocatòria el pròxim mes d’octubre es preveu que s’arribi a les 3.000 sol·licituds

Tot i la situació atípica provocada per la Covid-19, el curs escolar 2021-2022 ha començat sense incidències remarcables als municipis del Baix Empordà. En el primer dia d’escola hi ha hagut petits retards relacionats amb el transport escolar, provocats per la tasca inicial obligatòria d’haver d’assignar seients fixos a causa de la Covid. Totes les empreses concessionàries tenen informació sobre els protocols i normatives vigents, pel que el servei garanteix la seguretat de tots els passatgers.

Transport i menjador escolar

Pel que fa a les sol·licituds dels serveis de transport i menjador escolar, s'han gestionat un total de 1.456 inscripcions al transport escolar i s'han donat d'alta totes les sol·licituds al menjador tramitades correctament, les famílies que ho han fet fora de termini, poden fer ús del servei igualment, però fent ús dels tiquets i domiciliant el rebut al mes d’octubre. En total hi ha 37 rutes diferents a la comarca del Baix Empordà.

Pel que fa a les beques menjador, s'han tramitat 2.554 beques dins del termini ordinari i se n’ha concedit 2.161 (1.878 del 70% i 283 del 100%), respecte al total del curs passat són gairebé 1.000 sol·licituds d’ajut més i amb l’obertura d’una nova convocatòria el pròxim mes d’octubre es preveu que s’arribi a les 3.000 sol·licituds. Totes les famílies han rebut un SMS amb els resultats, però també poden consultar-ho al tauler d'anuncis de la seu electrònica del Consell Comarcal i a les escoles. El nombre total d’inscrits al manjador aquest curs és de 2.950 alumnes.  En total els ajuts de menjador tenen un import econòmic de 1.759.660,87€.

Per a la consellera comarcal responsable d’Ensenyament, Roser Font: “aquest inici de curs era atípic, marcat de nou per la Covid i per les restriccions. Això no obstant es pot fer un bon balanç de com ha evolucionat aquesta primera jornada. Aquest èxit és sobretot a l’esforç de tots els centres educatius, professorat i equips docents, tècnics del Consell Comarcal i també a la predisposició d’alumnat i famílies.”