El passat divendres 24 de maig es va presentar la campanya de prevenció i sensibilització ciutadana contra la LGTBI-fòbia a l’esport

29/05/2024

El Consell Comarcal del Baix Empordà, juntament amb diversos ajuntaments adherits al Pla Comarcal de diversitat afectiva, sexual i de gènere, impulsen la campanya "Per un esport de tots colors" per lluitar contra les situacions d'assetjament per motius LGTBI+ dins l’àmbit esportiu.

Amb la campanya "Per un esport de tots colors", coordinada des del Servei d’Atenció Integral LGBTI+, juntament amb els municipis del Baix Empordà adherits al Pla Comarcal, es vol donar visibilitat al col·lectiu LGBTI+ en el món de l’esport, i prevenir les situacions de discriminació.

Els municipis que s’adhereixen a la campanya adopten el compromís de revisar els equipaments municipals esportius, per tal que siguin inclusius per a totes les persones, i vetllar perquè les entitats esportives rebin una formació a càrrec del Servei d’Atenció Integral LGBTI+ del Consell Comarcal sobre diversitat afectiva, sexual i de gènere i prevenció de la LGTBI-fòbia.

La campanya "Per un esport de tots colors" compta amb material audiovisual elaborat gràcies a la participació de diferents clubs esportius de la comarca, amb el suport tècnic de TV Costa Brava.

L’acte de presentació es va realitzar al Cinema de Begur, amb la presència de l’Alcaldessa i el Regidor d’Igualtat de Begur, la Presidenta  i el Conseller d’Igualtat del Consell Comarcal, i diverses regidories de municipis de la comarca. Tot seguit hi va haver un monòleg humorístic a càrrec d’Isaac José, i es va concloure l’acte amb un refrigeri.