El Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà, present a les jornades de turisme accessible

22/11/2021

S’ha presentat el pla en les jornades que s’han celebrat aquest dissabte a l’Hospital de l’Institut Guttmann, conjuntament amb altres entitats i altres experiències.

L’Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Baix Empordà ha participat aquest dissabte a les jornades de turisme accessible organitzades per l’Associació Espina Bífida de Catalunya, a l’Hospital de l’Institut Guttmann Badalona. Les jornades, que van realitzar-se presencialment, tenien l’objectiu de promoure que les persones amb mobilitat reduïda tinguin coneixement sobre quines ciutats són més accessibles i per què, quins serveis existeixen per agafar transports, en quins portals web poden organitzar els seus viatges a diferents punts de Catalunya i conèixer finalment, les experiències que han tingut les persones amb espina bífida.  

És en aquest marc que va exposar-se el Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà en la taula que parlava de la organització de viatges per Catalunya. En les jornades també van participar-hi altres representants d’entitats com SEGITTUR (Societat Estatal de Gestió de la Informació i Tecnologies Turístiques), la Fundació ONCE, la Xarxa de Parcs de la Diputació de Barcelona i l’Agència Catalana de Turisme, entre d’altres.

El vicepresident primer del Consell Comarcal i conseller de Turisme, Xavier Dilmé, ha destacat l’interès que el pla del Baix Empordà genera arreu del país: “és  un projecte pioner, molt transversal, i en el que treballen conjuntament administracions, sector turístic i entitats de suport a les persones amb discapacitat. Al Baix Empordà som una destinació turística referent i volem mantenir aquest lideratge possibilitant que tothom pugui gaudir i accedir a la nostra oferta”.

El Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà

El Pla d'Accessibilitat Turística del Baix Empordà és un projecte impulsat per I'Àrea de Turisme del Consell Comarcal amb l'objectiu de posar en valor la comarca com a destinació turística accessible i generar un nou valor diferencial i qualitatiu en la competitivitat turística que ofereix el Baix Empordà.

Els destinataris d'aquest projecte són, en primer lloc, tots aquells espais públics i privats que formen part de l'oferta turística i que volen millorar la seva accessibilitat turística. Els destinataris finals són turistes, visitants i totes aquelles persones que tenen algun tipus de discapacitat (física o motriu, sensorial o intel·lectual), mobilitat reduïda o necessitats especials, i evidentment la resta de clients que utilitzaran l'establiment o espai accessible amb molta més seguretat i confort.

Per participar en el projecte, caldrà registrar-se al lloc web: https://accessibilitat.baixemporda.cat/ i omplir una enquesta. D’aquesta manera l’establiment podrà tenir una primera valoració del seu nivell d’accessibilitat. Seguidament, caldria contactar amb el consell comarcal per validar la informació d’aquesta enquesta i en el cas que sigui accessible entraria a formar part de la promoció que s’està duent a terme amb el pla: la publicació “Turisme per a tothom al Baix Empordà”, participació en l’acte de reconeixement públic, difusió on line, entre d’altres.