El Programa d'ocupació "30 Plus" activa els primers contractes subvencionats al Baix Empordà

29/11/2021

Aquest projecte d'ocupació per a persones aturades, gestionat pel Consell Comarcal, adapta els perfils professionals a les necessitats de les empreses i subvenciona la seva contractació fins a un màxim de 9 mesos.

Les primeres empreses del Baix Empordà beneficiàries del Programa d'ocupació "30 Plus" ja disposen de la persona seleccionada i actualment s'està realitzant la formació professionalitzadora que disposa el programa i que dona suport a la correcta adequació al lloc de treball. Es tracta de sis empreses de sectors diversos (turisme, alimentació, comerç, renovables, entre d'altres) que necessiten persones de perfil administratiu i per atenció al client.

El programa, gestionat pel Consell Comarcal, s'ha iniciat amb la prospecció d'empreses i la preselecció de persones candidates en els següents perfils professionals: auxiliars administratius, auxiliars administratius amb comptabilitat, recepció i atenció al client en general. Aquest any, es vol oferir l'oportunitat a empreses diverses incloent també els oficis i d'altres llocs de treball similars. Les empreses que hi vulguin participar han d'incorporar a la seva plantilla una persona que el SOC subvencionarà entre 6 i 9 mesos, amb la quantitat de 1.125,83 euros/mes per jornada completa o la part proporcional en funció de la jornada parcial prevista. Val a dir que es prioritzaran aquells llocs de treball que promoguin la inserció laboral més enllà del període subvencionat.

La sisena edició del Programa "30 Plus" permetrà portar a terme 60 insercions laborals subvencionades en empreses del Baix Empordà. Altres novetats en la convocatòria és que es prioritzen les persones amb més de 45 anys, les aturades de llarga durada i, alhora, que estiguin inscrites a l'Oficina de Treball com a persones demandants d'ocupació no ocupades (DONO). A més, s'amplien els perfils professionals subvencionables, sempre que les característiques dels llocs i de treball compleixin la normativa del programa.

El vicepresident primer del Consell Comarcal i conseller de Promoció Econòmica, Xavier Dilmé, s'ha mostrat molt satisfet per l'inici del programa i ha lloat el seu format: "és bàsic tenir clares quines són les necessitats reals de les empreses per poder ajustar els perfils professionals de les persones que busquen feina a aquestes necessitats". També ha destacat "el valor afegit que suposa aquest primer ajut econòmic durant 9 mesos als emprenedors que apostin per la contractació de persones de més de 45 anys i aturats de llarga durada".

Aquesta sisena edició del Programa 30 Plus (30 Plus 2021) és gestionada per l'Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i és finançada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social, mitjançant els fons de la Conferència Sectorial de Relacions Laborals i d'Ocupació. Alguns ajuntaments de la comarca, com els de Palafrugell, Castell-Platja d'Aro i Torroella de Montgrí són col·laboradors actius del Programa "30 Plus".