El sector turístic del Baix Empordà es forma en web accessible  

27/02/2023

Avui s’ha celebrat l’acte de cloenda i entrega de diplomes als participants de la formació en web accessible, inclosa en el Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà.

 

Aquest matí el Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí ha acollit la cloenda del curs en web accessible, que ha organitzat el Consell Comarcal del Baix Empordà conjuntament amb l’Ajuntament de Torroella de Montgrí. L’objectiu de la formació, que ha comptat amb 12 participants, ha estat donar a conèixer al sector turístic què és una web accessible i els passos a seguir per fer-la accessible. Totes les webs han de ser per normativa accessibles per a tothom, també per a persones invidents, però malauradament no ho són. Hi ha les normes WCAG 2.1 que són les que s’han de seguir per tal que una web sigui accessible. Aquests conceptes s’han tractat durant el curs i també com comunicar de manera accessible en tots els suports que habitualment utilitzem: word, pdf i xarxes socials. L’acte ha comptat amb la presència del vicepresident primer del Consell Comarcal i conseller de Turisme, Xavier Dilmé i la regidora de Destinació Turística Torroella-l'Estartit-Illes Medes, Dúnia Oliveras.  

El curs va dirigit a empreses d’allotjament, d’activitats i de serveis turístics. També a ajuntaments i municipis de la comarca. Tot i que les places són limitades, s’han prioritat les empreses de Torroella de Montgrí – l’Estarit.

Aquesta formació s’ha emmarcat en el Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà que es va iniciar l’any 2017. Aquest pla té per objectiu principal posar en valor la comarca com a destinació accessible i generar un nou valor diferencial i qualitatiu en la competitivitat turística que ofereix el Baix Empordà.

 

Durant l’acte de cloenda, s’ha fet entrega dels diplomes als participants del curs i el vicepresident primer del Consell Comarcal i conseller de Turisme, Xavier Dilmé, ha destacat que “la voluntat compartida entre administracions i sector privat per fer inclusiva i accessible l’oferta turística de la comarca és ferma i l’acte d’avui n’és una demostració. En aquest camí que hem iniciat, la formació és un dels eixos fonamentals i per això aquest tipus de cursos tindran continuïtat”.

Alhora, la regidora de Destinació Turística Torroella – l’Estartit – Illes Medes, Dúnia Oliveras, assegura que “ja fa temps que es treballa per fer més accessible, en molts aspectes,  la nostra destinació", i afegeix que "continuarem treballant en aquesta línia, tant a nivell intern com ajudant,  assessorant  i col·laborant amb el sector privat".