El sector turístic del Baix Empordà es forma en web accessible

30/11/2022

Avui s’ha celebrat l’acte de cloenda i entrega de diplomes als participants de la formació en web accessible, inclosa en el Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà.

Aquest matí la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró ha acollit la cloenda del curs en web accessible, que ha organitzat el Consell Comarcal del Baix Empordà conjuntament amb l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró. L’objectiu de la formació ha estat donar a conèixer al sector turístic què és una web accessible i els passos a seguir per fer-la accessible. Totes les webs han de ser per normativa accessibles per a tothom, també per a persones invidents, però malauradament no ho són. Hi ha les normes WCAG 2.1 que són les que s’han de seguir per tal que una web sigui accessible. Aquests conceptes s’han tractat durant el curs i també com comunicar de manera accessible en tots els suports que habitualment utilitzem: word, pdf i xarxes socials. L’acte ha comptat amb la presència del vicepresident primer del Consell Comarcal i conseller de Turisme, Xavier Dilmé i la regidora de Turisme de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, Jenny Xufré.

Aquest any s’ha apostat per dedicar el curs anual de formació a la discapacitat visual. Per aquest motiu totes les deu hores han estat dedicades a la temàtica de web accessible. Han realitzat la formació un total de 16 persones, la gran majoria d’elles del sector d’oficines de turisme, museus i també empreses d’activitats d’oci. El curs s’ha realitzat els dies 28 i 30 de novembre de 2022 de 9 a 14h a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró.

Aquesta formació s’ha emmarcat en el Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà que es va iniciar l’any 2017. Aquest pla té per objectiu principal posar en valor la comarca com a destinació accessible i generar un nou valor diferencial i qualitatiu en la competitivitat turística que ofereix el Baix Empordà.

Durant l’acte de cloenda, s’ha fet entrega dels diplomes als participants del curs i el vicepresident primer del Consell Comarcal i conseller de Turisme, Xavier Dilmé, ha destacat que “la voluntat compartida entre administracions i sector privat per fer inclusiva i accessible l’oferta turística de la comarca és ferma i l’acte d’avui n’és una demostració. En aquest camí que hem iniciat, la formació és un dels eixos fonamentals i per això aquest tipus de cursos tindran continuïtat”.

Alhora, la regidora de Turisme de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, Jenny Xufré, assegura que “la formació en accessibilitat és una obligació i una responsabilitat que tenim les administracions públiques cap als nostres veïns i veïnes, visitants i turistes. Cal que els continguts que elaborem siguin accessibles per a tothom. En el nostre cas, la Oficina de Turisme disposa de bucle magnètic,  un mapa en Braille de situació, hem realitzat visites guiades per a persones sordes en llengua de signes catalana, visites per a persones amb mobilitat reduïda (PMR) i visites adaptades a persones amb TEA. Hem fet formació sobre accessibilitat en l’àmbit del turisme i també un curs en llengua de signes LSC. Actualment treballem en una gimcana familiar adaptada. També es distribuiran pictogrames a tots els espais i serveis municipals per a facilitar la comunicació a persones amb discapacitat cognitiva i, a través de l’app PARK4DIS, hem geocalitzat totes les places d’estacionament per a PMR de Castell d’Aro, Platja d'Aro i S’Agaró