El sector turístic del Baix Empordà s'introdueix a la llengua de signes catalana

16/12/2021

Avui s’ha celebrat l’acte de cloenda i entrega de diplomes als participants de la formació en Llengua de Signes Catalana, inclosa en el Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà.

Aquest matí la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró ha acollit la cloenda del curs en llengua de signes catalana, que ha organitzat el Consell Comarcal del Baix Empordà conjuntament amb l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró. L’objectiu de la formació ha estat ajudar al sector turístic de la comarca a millorar l’atenció i comunicació a persones que tenen alguna discapacitat auditiva. L’acte ha comptat amb la presència del vicepresident primer del Consell Comarcal i conseller de Turisme, Xavier Dilmé i la regidora de Turisme de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, Jenny Xufré.

A través del curs es pretenia iniciar als participants al coneixement dels aspectes lingüístics de la llengua de signes catalana; ensenyar les estructures bàsiques per establir una comunicació inicial i en l’àmbit turístic i, finalment, fomentar la igualtat d’oportunitats comunicatives i el respecte a les persones sordes, tot contribuint a l’eliminació de les barreres de comunicació.

Un total de 13 persones representants dels productes i serveis turístics que formen part de l’experiència del turista a la nostra comarca han realitzat el curs. Els assistents treballen actualment a oficines de turisme, hotels, càmpings, agències de lloguer d’apartaments turístics i/o són gestors d’habitatges d’ús turístic, empreses d’activitats turístiques i d’oci.

Aquesta formació s’ha emmarcat en el Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà que es va iniciar l’any 2017. Aquest pla té per objectiu principal posar en valor la comarca com a destinació accessible i generar un nou valor diferencial i qualitatiu en la competitivitat turística que ofereix el Baix Empordà.

Durant l’acte de cloenda, s’ha fet entrega dels diplomes als participants del curs i el vicepresident primer del Consell Comarcal i conseller de Turisme, Xavier Dilmé, ha destacat que “la voluntat compartida entre administracions i sector privat per fer inclusiva i accessible l’oferta turística de la comarca és ferma i l’acte d’avui n’és una demostració. En aquest camí que hem iniciat, la formació és un dels eixos fonamentals i per això aquest tipus de cursos tindran continuïtat”.

Alhora, la regidora de Turisme de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, Jenny Xufré, assegura que “aquesta formació en llengua de signes és un pas més cap a la inclusió social. Conèixer les barreres de les persones amb discapacitat auditiva, ens permet prendre consciència individual i  col·lectiva de la seva realitat. Cal, doncs, posar de rellevància que cada curs, cada jornada i cada activitat de sensibilització fomenten un canvi de mirada i de comportament que ens ha de permetre treballar en una oferta turístic més integradora”.