El sòl industrial del Baix Empordà serà present a la fira SIL Barcelona

26/05/2022

El sòl industrial del Baix Empordà serà present a la fira SIL Barcelona de la mà de l’Oficina Tècnica del Consell Comarcal


El Saló Internacional de Logística de Barcelona és una de les fires més importants del sud d’Europa en la matèria i s’oferirà, per primera vegada, el sòl i sostre disponible dels polígons d’activitat econòmica de 18 ajuntaments de la comarca presentant-los com un conjunt.

L’oferta de sòl i sostre industrial repartida pels 18 municipis del Baix Empordà amb polígons industrials serà present al SIL Barcelona, saló líder de logística al sud d’Europa i que se celebrarà a la capital catalana del 31 de maig al 2 de juny. L’estand de la marca Polígons Baix Empordà serà gestionat pel Consell Comarcal, a través de la seva Oficina Tècnica de Suport als Polígons (OTSP). Per aquest motiu, s’han editat un vídeo de promoció i un díptic explicatiu.

L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal Baix Empordà impulsa i promociona el sector industrial a la comarca a través de la marca Polígons Baix Empordà. Reprendre i mantenir les relacions amb les empreses i tècnics municipals del territori ha estat una prioritat en aquest primer semestre de l’any; a més d’afavorir l’ocupació digna de llarga durada com a un dels objectius primordials del programa. Deixar enrere l’estacionalitat laboral i donar pas a una indústria sostenible resilient en el territori; que vagi estretament lligada a les polítiques d’ocupació de la comarca.

L’assistència al SIL Barcelona és un altre pas endavant a l’hora de promocionar el sòl industrial del territori en representació als 18 municipis adherits a la marca Polígons Baix Empordà. La promoció del territori a través de la recopilació de dades reals i vídeo-imatges ha estat un treball de coordinació permanent entre els Ajuntaments i els tècnics implicats en el projecte.

Donar a conèixer la singularitat i la bellesa del territori és un altre dels inputs que caracteritzen la marca Polígons, la qual aposta per un desenvolupament sostenible industrial a la comarca d’acord amb els 17 ODS de l’Agenda 2030. Per tant, el Baix Empordà vol ser un lloc d’acollida d’empreses conscients de la realitat actual; de la necessitat de combatre la crisi climàtica, la manca de recursos i l’encariment dels subministraments a partir de la implementació d’iniciatives l’economia col·laborativa, ús d’energies renovables, aprofitament dels recursos sense generar cap externalitat negativa a l’entorn.

La presència a la fira SIL Barcelona també vol fomentar l’atracció d’inversió estrangera a través d’un assessorament i seguiment personalitzat, essent un dels serveis de valor afegit que ofereix l’Oficina Tècnica de Suport amb la garantia de la marca Polígons Baix Empordà juntament amb el Consell Comarcal.

Paral·lelament, es vol impulsar l’emprenedoria i la retenció de talent a la comarca. És un aspecte bàsic per aconseguir un equilibri entre els sectors productius de l’economia del territori. En altres paraules, la diversificació dels sectors productius ens farà més resistents en la fluctuació dels cicles econòmics i això pot incidir en la millora de la qualitat de vida de la població baix-empordanesa.

El vicepresident primer del Consell Comarcal del Baix Empordà i conseller de Promoció Econòmica, Xavier Dilmé, considera que la presència al SIL “és un primer pas molt innovador per al Baix Empordà, que demostra que som capaços d’anar junts per sumar i presentar una oferta molt millor que anant per separat”. Dilmé recorda que “la diversificació de la nostra economia és una de les recomanacions del Pla de Reactivació Econòmica del Baix Empordà, i això necessita molts esforços conjunts i molta feina constant, ja que no és un objectiu que es pugui assolir a curt termini”. “Tenim una bona oferta de sòl i sostre industrials, bones connexions i un territori privilegiat per viure i treballar, que també hem de posar en valor”, afegeix.

L'Oficina Tècnica de Suport als polígons ha elaborat una Carta de Serveis a lliure disposició dels usuaris. Ofereix suport en transformació digital, allotjament empresarial, formació, ocupació, subvencions, entre d'altres. Des de la plataforma SIL Barcelona es donarà visibilitat a un projecte innovador que vol obrir la porta a totes les empreses responsables a través d'un treball intermunicipal i la col·laboració publico-privada per tal d'oferir solucions industrials per empreses involucrades en la producció d'activitat a la comarca.