El XII Laboratori d’Idees Empresarials premia el talent i la innovació dels joves del Baix Empordà

05/05/2021

El Consell Comarcal del Baix Empordà ha premiat avui els projectes empresarials presentats per l’alumnat de secundària de la comarca.

A la seu del Consell Comarcal del Baix Empordà s’ha portat a terme avui l’acte de lliurament dels premis del XII Laboratori d’Idees Empresarials. Malgrat la situació actual derivada de la pandèmia, s’han enviat uns 30 projectes, a partir de la participació de 36 alumnes de 4 centres educatius de la comarca. Els participants han gravat un vídeo per explicar el seu projecte i han concursat en tres categories diferents: el vídeo més votat, la idea més innovadora i el premi especial del jurat. Els participants que han presentat projectes guanyadors han rebut un smart watch

En la categoria d’idea més innovadora i original ha guanyat el projecte Ringcar, de l’Institut La Bisbal de l’Empordà, que proposa la creació d’un anell per poder obrir el cotxe, sense necessitat de claus.

En la categoria del vídeo més votat el guanyador ha estat Genollau, un invent prostètic per ajudar a la rehabilitació de persones amb lesions a les cames. Aquesta proposta, per part d’una alumna de l’Institut La Bisbal de l’Empordà, va obtenir més de 200 “m’agrada” a Instagram. 

Finalment, els guanyadors del premi especial del jurat han estat els projectes de Co-Huerto, un espai de producció agroecològica d’autoconsum i comercialització; i iKakdila, un servei d’acompanyament per la gent gran, presentats pel PFI-PIT Guíxols-Vall d’Aro. De l’INS La Bisbal de l’Empordà han estat premiats projectes com Eco Turbin, una turbina eòlica que aprofita el vent del trànsit; Eco Empordà, una plataforma de promoció dels productes locals de qualitat; i Wake Up, un despertador en forma de catifa. De L’INS Sant Feliu ha resultat premiat un projecte d’aparadorisme d’ungles nomenat Field Nails; i finalment la idea d’Educacció, una pàgina web per promoure l’activitat i coneixement artístic, ha premiat l’INS Francesc Cambó.  

El Vicepresident primer del Consell Comarcal i conseller de Promoció Econòmica, Xavier Dilmé, ha recordat que “tant Catalunya com el Baix Empordà som terra d’emprenedors, de persones que sovint a partir d’una idea han contribuït a crear riquesa per a la seva comunitat”. Dilmé ha encoratjat als joves “a ser valents per tirar endavant els seus projectes el dia de demà i a no ser conformistes amb el moment que els hagi tocat viure, a tenir aquest esperit emprenedor”.

Aquesta iniciativa està emmarcada dins del Programa integral Catalunya Emprèn de suport a les persones emprenedores. Amb el suport del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat i el cofinançament del Fons Social Europeu. Amb accions com aquesta, des del Consell Comarcal es continua donant suport a l’emprenedoria amb l’apropament als centres educatius per així conjuntament potenciar les habilitats emprenedores dels joves.