El XIIIè Laboratori d’Idees Empresarials premia el talent i la innovació dels joves del Baix Empordà

01/06/2023

45 estudiants han presentat un total de 18 projectes empresarials. El Consell Comarcal del Baix Empordà ha premiat els projectes empresarials d’alumnes de secundària de la comarca

A la seu del Consell Comarcal del Baix Empordà va dur-se a terme el dimarts l’acte de lliurament dels premis premis de l’XIIIè Laboratori d’Idees Empresarials, encapçalat pel president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Manel Loureiro Vall, el Conseller de promoció econòmica, Xavier Dilmé i Vert i el Coordinador territorial de Joventut de Girona, Amadeu Breva Teixidor.

Els participants han gravat un vídeo per explicar el seu projecte i han concursat en quatre categories diferents: la idea més innovadora, el projecte més sostenible, el premi especial del jurat i el vídeo més votat. Els guanyadors han rebut un Smart Watch. A més, han estat obsequiats amb el carnet jove, per cortesia de l’Agència Catalana de la Joventut.

En la categoria d’idea més innovadora i original, han guanyat els projectes Confort, amb el projecte d’un supermercat per a gent amb discapacitat, i Moda Rent, una empresa per lloguer de roba per ocasions especials, ambdós de l’Institut Francesc Cambó i Batlle de Verges.

En la categoria d’idea més sostenible, han guanyat els projectes S. Housing, amb la construcció d’habitatges ecològics i econòmics, de l’Institut de La Bisbal i Soxan, una empresa de reciclatge de productes per donar-los una segona vida, de l’Institut de Palamós.

En la categoria del vídeo més votat, ha guanyat Reforestal, un projecte que es dedica a replantar a les zones devastades per catàstrofes de l’Institut de Palamós.

Finalment, els guanyadors del premi especial del jurat han estat Genius Assitant IA, una empresa d’intel·ligència artificial, i A Reconduir, un projecte per descobrir llocs i productes de valor pel territori, tots dos de l’Institut de Palamós.

Amb iniciatives com aquesta, des del Consell Comarcal amb el suport del departament d’Empresa i Treball de la Generalitat es continuarà donant suport a l’emprenedoria per apropar-nos als centres educatius, i conjuntament potenciar les habilitats emprenedores dels joves.