El XIV Laboratori d’Idees Empresarials premia el talent i la innovació de l’alumnat de secundària del Baix Empordà

30/05/2024

33 estudiants han presentat un total d’11 projectes empresarials

El Consell Comarcal del Baix Empordà ha acollit l’acte de lliurament dels premis del XIV Laboratori d’Idees Empresarials, un concurs que premia el talent i la innovació de l’alumnat de secundària de la comarca.

L’esdeveniment ha estat encapçalat per la presidenta del Consell Comarcal del Baix Empordà Glòria Marull Coll i pel vicepresident primer el Sr. Enric Marquès Serra.

Els participants han hagut de gravar un vídeo ‘pitch’ presentant una idea de negoci pròpia i innovadora. Entre les categories premiades hi ha el vídeo més votat, la idea més innovadora, el projecte més sostenible i el premi especial del jurat. L’alumnat guanyador ha estat guardonat amb un val per a dues persones per gaudir d’una experiència d’una hora en realitat virtual. A més, han estat obsequiats amb el carnet jove, per cortesia de la Direcció General de Joventut de la Generalitat.

El jurat ha estat format per representants del Consell Comarcal, l’Oficina Jove del Baix Empordà i Nexes, viver d’empreses de Forallac.

En la categoria d’idea més innovadora i original, el projecte guanyador ha estat MirrorSkin, una proposta d’alumnes de l’Institut Puig Cargol de Sant Antoni de Calonge que planteja la creació d’un mirall ideat amb intel·ligència artificial que analitza la qualitat de la pell.

En la categoria d’idea més sostenible, el guanyador ha estat ReusedDream. Una proposta d’empresa que crea llibres infantils per a infants amb risc d’exclusió, de l’Institut Puig Cargol de Sant Antoni de Calonge.

En la categoria de vídeo més votat ha guanyat MMPSport, un projecte de l’Institut Puig Cargol que planteja un gimnàs adaptat per a gent amb discapacitat funcional que ha tingut més de 1800 visualitzacions i 742 m’agrada a YouTube.

Finalment, el projecte guanyador del premi especial del jurat ha estat per Atraccions per tothom, una empresa que busca adaptar les atraccions de fires i parcs temàtics perquè siguin accessibles per gent amb discapacitat funcional, de l’Institut Francesc Cambó i Batlle de Verges.

Abans de l’entrega de diplomes i premis s’ha impartit una xerrada sobre intel·ligència artificial aplicada a l’emprenedoria oberta a tots els públics i subvencionada per la Diputació de Girona a càrrec de Xavi Viñolas, un jove emprenedor que ens ha explicat la seva experiència i com la intel·ligència artificial pot ajudar a qualsevol persona que vulgui emprendre, independentment del sector al qual es vulgui adreçar.

Amb iniciatives com aquesta des del Consell Comarcal, amb el suport del departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, es continua donant suport a l’emprenedoria per apropar-la als centres educatius i conjuntament potenciar les habilitats emprenedores dels joves.

Aquest certamen s’engloba dins el programa Emprèn Cat 2024-2025 i té el suport del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració de la Direcció General de Joventut i Nexes, viver d’empreses de Forallac.