Els joves del Baix Empordà aprenen més sobre viatjar, treballar o estudiar a la Unió Europea

19/03/2021

Dins el marc del conveni entre el Consell Comarcal i el centre Europe Direct Girona, s’ha iniciat un cicle de xerrades per donar a conèixer el funcionament de la Unió Europea

Els instituts del Baix Empordà acullen el cicle de xerrades “Joventut Activa a la Unió
Europea” amb l’objectiu de donar a conèixer el funcionament de la Unió Europea als joves d’una manera dinàmica i participativa. Aquest recurs formatiu es troba dins el marc del conveni entre l’àrea de joventut del Consell Comarcal del Baix Empordà i Europe Direct Girona, que ja fa cinc anys que està vigent. Aquest divendres han tingut lloc tres sessions formatives a una seixantena d’alumnes de 1r d’ESO de l’Escola Vedruna.
L’objectiu d’aquestes xerrades és donar a conèixer entre els més joves què és i com
funciona la Unió Europea, així com quins recursos ofereix per a la joventut. Aquesta tasca s’exerceix des d’Europe Direct Girona, un centre d’informació sobre les institucions i polítiques europees vinculat a la Universitat de Girona, gràcies al Conveni que té amb l’àrea de Joventut del Consell Comarcal del Baix Empordà des de fa cinc anys.
Europe Direct Girona s’encarrega d’impartir tallers i xerrades a infants i joves per
assessorar-los en tot el que té a veure amb viatjar, treballar o estudiar als països de la Unió Europea. Des de ja fa cinc anys, juntament amb l’àrea de Joventut del Consell Comarcal, s’han organitzat accions i projectes conjunts sobre temes europeus arreu de la comarca.
Des del passat mes de febrer ja s’han fet una vintena de sessions als instituts de la comarca del Baix Empordà, entre tots els cursos d’ESO i Batxillerat. Les pròximes sessions s’impartiran a 160 alumnes de l’INS Palamós el pròxim 30 d’abril.