Empordanet a escena creix i es consolida com a programació estable de teatre familiar al Baix Empordà en el tancament de la seva 5a edició

12/05/2023

Empordanet Escena, un circuit de teatre familiar que enguany ha tingut lloc a 14 municipis del Baix Empordà entre l’octubre 2022 i l’abril 2023

El projecte va néixer el 2018 amb la voluntat de generar moviment cultural als municipis amb pocs habitants, unint els esforços dels diferents ajuntaments participants amb una programació conjunta, engrescadora i d’una qualitat indiscutible. Mitjançant les arts escèniques, es busca la col·laboració entre municipis i afavorir el desenvolupament local i social amb la circulació de persones. Des de l’organització agraïm la feina per part dels ajuntaments i la seva disposició a mantenir el circuit Empordanet Escena.
La cinquena edició ha suposat un creixement substancial del projecte: enguany han participat 14 municipis, amb 17 funcions, espectacles de companyies locals i nacionals i hem tingut més de 1.800 espectadors de totes les edats. Ens complau veure que, ja fora de les restriccions de la covid 19, el públic ha retornat de manera massiva als espais.
La programació 2022_23 ha estat la següent:
● 2 d’octubre a Rupià ¡Qué buen día! de la Cia. Maite Guevara
● 16 d’octubre a Foixà De bracet de la Cia. Samfaina de Colors
● 30 d’octubre a La Tallada Kl’aa la teva cançó de la Cia. Inspira Teatre
● 13 de novembre a Albons Petit Univers de la Cia. Marcel Gros
● 27 de novembre a Verges Un vestit nou per a l’Emperador de la Pere Llimonera
● 18 de desembre a Bellcaire Lumière de la Cia. Txema Muñoz
● 15 de gener a Colomers Galetes de Formatge de la Cia. Txo Titelles
● 29 de gener a Serra de Daró Globe Story de El Perro Azul Teatro
● 12 de febrer Kumulunimbu de la Cia. Ortiga
● 26 de febrer a Corçà Les croquetes oblidades de la Cia. Les Bianchis
● 12 de març a Ullà Valentina Quàntica de la Cia. Anna Roca
● 26 de març a Pals Tripula de la Cia. Farrés Brothers
● 16 d’abril a Fonteta Disorder de la Cia. Pere Hosta
● El 30 d’abril a Gualta havia d’actuar Kasumay de la Cia. Circo Los, però es va haver de
cancel·lar per previsió de pluja
L’organització valora molt positivament els resultats obtinguts en aquesta cinquena edició. Agraeix la confiança i la complicitat atorgada pels municipis participants i a tot el públic assistent. L’èxit del circuit és el resultat de la suma de molts esforços, ajuntaments, institucions i tot l’equip d’Empordanet Escena.
Un cop tancada la cinquena edició ja estem treballant amb la sisena per garantir l’accés a les arts escèniques a tots els habitants dels municipis petits del Baix Empordà, apropant-los espectacles de qualitat i apostat per la transformació i cohesió social en el medi rural.
Un any més Empordanet Escena ha comptat amb la col·laboració dels ajuntaments que han fet possible la realització d’aquesta cinquena edició: Rupià, Foixà, la Tallada d’Empordà, Albons, Verges, Bellcaire d’Empordà, Colomers, Serra de Daró, Cruïlles-Monells-Sant Sadurní de l’Heura, Ullà, Corçà, Pals, Forallac i Gualta.
Aquesta cinquena edició també ha comptat amb el suport de la Fundació SGAE, OSIC (Generalitat de Catalunya), Consell Comarcal del Baix Empordà i Diputació de Girona. També dels centres educatius de la comarca.

 

Consulta la web d'Empordanet a escena.

 

Foto: autoria Xavier Julià i Irene Vila.