En marxa l’Oficina per a la reactivació socioeconòmica del Baix Empordà per afrontar la Covid19

18/12/2020

S’ha presentat el servei a alcaldes, regidors i tècnics municipals, el pla de treball i els serveis que s’oferiran a ajuntaments, empreses i persones.

Aquest divendres s’ha presentat el pla de treball i els serveis que s’executaran des de la nova Oficina de Reactivació Socioeconòmica del Baix Empordà per afrontar els efectes del Covid-19 als responsables polítics i tècnics de la comarca.

L’objectiu principal del Pla és ser un instrument de planificació, operatiu, compartit entre municipis i agents socioeconòmics del territori que permeti una actuació més eficaç davant els reptes que suposa l’imposa l’impacte de la Covid-19 en l’economia i l’ocupació de la comarca. La implementació del Pla ha de permetre disposar de la informació de diagnosi i anàlisi necessaris per definir l’impacte real, elaborar un instrument de planificació per identificar actuacions de reactivació per a persones i empreses, abordar reptes i oportunitats des d’una visió transversal i també territorial, incorporant ajuntaments i agents clau. Finalment, s’ha de garantir la viabilitat de les propostes a nivell tècnic, jurídic i econòmic, així com avaluar els resultats a través d’indicadors d’impacte i instruments.

Pel que fa l’Oficina de Reactivació Econòmica, estarà formada per dues tècniques, una que serà encarregada de l’acompanyament social i una altra que portarà a terme les tasques lligades a la reactivació econòmica. Paral·lelament, es contractaran els serveis d’una consultoria externa per complementar la feina a desenvolupar. 

A nivell d’acompanyament social, els serveis que s’oferiran són:

- Punt d’atenció i orientació

- Acompanyament en la tramitació

- Servei a persones en ERTO

- Servei de recol·locació per a persones en ERO

- Serveis d’impuls digital

- Formació

 

Pel que fa els serveis de reactivació econòmica, els serveis seran:

- Punt d’atenció i orientació

- Servei per a l’accés a ajuts i finançament

- Assessorament per a la reconversió

- Servei per a la transformació digital

- Servei de dinamització sectorial

- Formació

El conseller de Promoció Econòmica del Consell Comarcal, Xavier Dilmé, ha destacat en la seva intervenció davant els regidors del Baix Empordà les idees de transversalitat i territorialitat: “hem de dedicar totes les eines noves i les que ja tenim a lluitar contra els efectes d’aquesta crisi en l’economia de la comarca i ho hem de fer tots junts i coordinats”. 

En aquest sentit, Dilmé ha explicat que “és un Pla ambiciós perquè el repte és molt gran” i ha destacat la transversalitat de la nova Oficina: “hi ha una gran varietat de serveis a l’abast de persones, empreses i institucions de la comarca. Farem acompanyament i donarem suport a  empreses i ajuntaments, però també a persones que estan en ERTO o en ERO. Volem que sigui el punt de referència de la comarca en tot allò que faci referència a la reactivació socioeconòmica, el punt on sí t’agafen el telèfon i t’atenen”.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, finançat pelServicio Público de Empleo Estatal i cofinançat en un 50% pel FSE.