En marxa la campanya Salut, emancipació i empoderament

14/10/2022

La campanya, que es desenvoluparà d’octubre a desembre, està adreçada a dones amb la finalitat de millorar el seu benestar i la seva salut integral.

El Servei d’Igualtat i Atenció a les Dones de la Bisbal de l’Empordà, amb la col·laboració del SIAD del Consell Comarcal del Baix Empordà i el finançament del Pacte d’Estat contra la violència, han programat un conjunt d’activitats dins de la campanya Salut, Emancipació i Empoderament, adreçades especialment a dones, amb la finalitat de millorar el seu benestar i laseva salut integral. A més, aquests tallers també donen l’oportunitat a les dones de fer xarxa i serveixen per donar a conèixer el servei i recollir les seves necessitats.

Entre els mesos d’octubre a desembre s’han programat diversos tallers.

Per una banda tots els dimecres, des del 26 d’octubre i fins el 14 de desembre, de 19 a 21 h a l’Ajuntament Vell de la Bisbal es proposa fer un cercle de dones. Aquest taller vol ser un espai on reflexionar i prendre consciència, conjuntament, sobre la identitat com a dones. Vol ser un espai con connectar, compartir, aprendre i gaudir, que ajudarà a gestionar emocions i a desenvolupar l’autoestima i les habilitats per relacionar-se. Les sessions aniran a càrrec de Neus Gòmez, psicòloga del SIAD del Consell Comarcal del Baix Empordà.

Per les amants de la música es proposa tots els dimarts del 8 al 29 de novembre (De 19 a 20:30 h a l’Ajuntament Vell) ajudar-nos a millorar el nostre benestar físic, emocional, social, cognitiu i psicològic a partir de la musicoteràpia. S’utilitzarà el model GIM (Guidded Imagery and Music o Imatge Guiada amb Música) per aprendre a desenvolupar estratègies efectives per manejar l’angoixa, l’estrès i l’ansietat, tot afavorint el benestar. Les sessions seran impartides per Anna Nadal, metgessa i musicoterapeuta.

Per últim es programa proposa un taller d’autoprotecció el dijous 1 de desembre de 17 a 19:30 h, també a l’Ajuntament Vell de La Bisbal d’Empordà. L’activitat té per objectiu ensenyar tècniques per repel·lir i fugir davant  d’una agressió masclista. En el taller es podran aprendre accions com cobrir-se o defensar-se davant d’una agressió.

Per a la consellera comarcal, Sílvia Romero: “el dia a dia i les obligacions familiars i laborals sovint no deixen espai a la dona per tenir cura d’ella mateixa i empoderar-se. Amb aquest cicle volem donar les eines a tota aquella dona qui ho vulgui, a iniciar un camí cap a un millor benestar físic, mental i emocional, que repercuteixi en la salut integral”.  

La inscripció a qualsevol de les activitats és gratuïta però obligatòria. Pot formalitzar-se fins el 24 d’octubre al telèfon 972 64 23 10 o a siad@baixemporda.cat