En marxa la setena edició del premi Empordà de Novel·la  

24/04/2023

En el ple d’aquesta tarda s’han aprovat les bases reguladores de la propera edició. També s’ha aprovat la modificació de crèdit per a la incorporació del romanent líquid de tresoreria, per valor total de 487.900€.

 

Aquesta tarda s’ha celebrat una nova sessió plenària ordinària. En aquest ple s’han aprovat, entre d’altres, diferents convenis amb ajuntaments de la comarca, és el cas del conveni per a la implementació del servei de l’ocupació local pel 2023 amb l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró o el conveni amb Corçà per delegar en el Consell Comarcal competències per redactar, licitar i executar el projecte de reforma i urbanització interior per l’ampliació i millora del cementiri del municipi. També s’ha aprovat l’adhesió al sistema d’adquisicions de béns i serveis que gestiona la Comissió Central de Subministrament del Departament d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya, així com el conveni de col·laboració amb la Diputació de Girona per a la prestació de serveis d’assistència, cooperació i d’altres als municipis. 

 

En la mateixa sessió plenària també s’ha aprovat el protocol per a la prevenció, detecció, actuació i resolució de situacions d’assetjament sexual, per raó de sexe, d’orientació sexual, identitat i/o expressió de gènere i altres tipus de discriminacions. 

 

En matèria de territori s’han aprovat assumptes relatius al transport i menjador escolar, a contractes de serveis de recollida i tractament de la fusta i les restes vegetals, entre d’altres. 

 

També s’han aprovat les bases reguladores de la setena edició del Premi Empordà de Novel·la. Per al president del Consell Comarcal, Joan Manel Loureiro, “després de l’èxit de la sisena edició ja estem pensant en la setena edició d’un premi que empodera els escriptors, a banda de posicionar el territori arreu amb un premi literari que cohesiona el Baix Empordà com un dels seus principals objectius”. 

 

Un altre dels punts rellevants és l’aprovació de la modificació de crèdit per a la incorporació del romanent líquid de tresoreria, per valor total de 487.900€. Gràcies a aquest romanent han estat possibles la reforma i distribució de la planta baixa i primera planta del Centre Especial de Treball Tramuntana, per valor de 200.000€; així com diverses actuacions en diferents equipaments del Consell Comarcal per a millorar la seva eficiència energètica (adequació d’espais de treball, instal·lació de carregadors per a vehicles elèctrics i la instal·lació de llums led als edificis).