Es netegen 130 hectàrees de franges perimetrals i zones verdes

18/11/2020

Són les actuacions programades a les zones de: Son Ric, Vessana, Cantallops, Residencial Begur, Son Moles, Catalonia, La Borna i el nucli de Begur.

El Consell Comarcal del Baix Empordà ha estat fent èmfasi en la importància de la neteja de franges perimetrals al llarg de tot l’estiu, amb campanyes de difusió d’informació amb vídeos explicatius i altres documents. Al setembre es van licitar les obres d’execució de franges de protecció d’incendis per a diferents municipis baixempordanesos.

Ara el Consell Comarcal del Baix Empordà ha signat els contractes amb quatre empreses per executar els 7 sectors de la primera fase dels treballs d’obertura de les franges de protecció d’incendis forestals a Begur.

En total s’actuarà sobre prop de 130 hectàrees entre les franges perimetrals i zones verdes de: Son Ric, Vessana , Cantallops, Residencial Begur, Son Moles, Catalonia, La Borna i el nucli de Begur.

Durant el darrer mes de març es van enviar més de 6000 cartes als veïns de Begur, tant informatives, de notificació de l’obligació de mantenir les parcel·les interiors netes, com per sol·licitar l’autorització als propietaris dels terrenys afectats per on s’han d’executar les franges perimetrals dels nuclis urbanitzats.

En substitució a les sessions informatives previstes que s’han hagut de suspendre per la pandèmia, es va editar un vídeo explicatiu que es pot visualitzar tant a la web del Consell Comarcal del Baix Empordà com a la web de l’ajuntament de Begur. Per poder resoldre dubtes s’ha habilitat un número de telèfon  636 02 09 14  i una adreça de correu electrònic (protecciocivil@baixemporda.cat) per consultes dels ciutadans.

Després de mesos de treball per localitzar tots els propietaris, s’han obtingut les autoritzacions pertinents i aquesta setmana s’ha avisat, mitjançant correus electrònics i missatges telefònics, de l’avís de l’inici de les obres.

Per tots els veïns de Begur, també s’ha habilitat un espai de consulta durant el mes de novembre, amb cita prèvia, al Mas d’en Pinc, els divendres al matí, per aclarir tots els dubtes, que tothom estigui informat sobre el que s’està duent a terme, i de com cada veí ha de prendre les mesures en la seva pròpia parcel.la de protecció per possibles incendis forestals.

Per al conseller comarcal de l’àrea, Marc Calvet: “Pel Consell Comarcal del Baix Empordà, aquest és un projecte molt important. A l’inici del mandat va ser un dels objectius marcats, fomentar i acompanyar els municipis en tema de protecció d’incendis per tal d’assolir un grau màxim d’execució de franges perimetrals a tota la comarca.”

Amb tot el conseller afegeix: “El projecte d’obertura de franges a Begur ens mostra que amb la cooperació entre Ajuntament i Consell s’ha pogut tirar endavant una feina molt gran i en uns temps molt difícils. És un model que volem serveixi de referència per la resta de municipis. L’ajuntament de Begur ha iniciat el camí i això demostra valentia i compromís amb el territori. Per l’àrea de medi ambient del Consell Comarcal també ha estat un gran repte i fins aquest moment el resultat ha estat molt bo, ara toca acabar la feina bé i ser capaços de explicar i convèncer a altres municipis de la importància de tirar endavant aquestes tasques.”