Es presenta el Pla d’Accessibilitat Turística a Platja d’Aro per animar als establiments

14/12/2020

El municipi ja es troba adherit al Pla, però es busca la col·laboració d’empreses privades per tal de fer més forta la distinció de comarca responsable amb l’Accessibilitat Turística.Aquest matí s’ha presentat el Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà als establiments de Castell d’Aro, Platja d’Aro, S’Agaró per fomentar-ne la seva adhesió. El municipi com a tal ja participa en el conveni, però es vol animar als establiments a adherir-se també a la iniciativa.

Aquest any 2020, han rebut el distintiu comarcal del Pla d’Accessibilitat Turística, la Platja Gran i l’Oficina de Turisme i a nivell privat els establiments Càmping Valldaro i l’Hotel Planamar. Actualment, s’està treballant per fer més accessibles els següents espais del municipi: Cala Rovira, Parc dels Estanys, una ruta comercial pel centre de Platja d’Aro i un itinerari pel nucli antic de Castell d’Aro.

El Pla d'Accessibilitat Turística del Baix Empordà és un projecte impulsat per I'Àrea de Turisme del Consell Comarcal amb l'objectiu de posar en valor la comarca com a destinació turística accessible i generar un nou valor diferencial i qualitatiu en la competitivitat turística que ofereix el Baix Empordà.

Els destinataris d'aquest projecte són, en primer lloc, tots aquells espais públics i privats que formen part de l'oferta turística i que volen millorar la seva accessibilitat turística. Els destinataris finals són turistes, visitants i totes aquelles persones que tenen algun tipus de discapacitat (física o motriu, sensorial o intel·lectual), mobilitat reduïda o necessitats especials, i evidentment la resta de clients que utilitzaran I'establiment o espai accessible amb molta més seguretat i confort.

Per participar en el projecte, caldrà registrar-se al web: https://accessibilitat.baixemporda.cat/ i omplir una enquesta. D’aquesta manera l’establiment podrà tenir una primera valoració del seu nivell d’accessibilitat. Seguidament, caldria contactar amb el consell comarcal per validar la informació d’aquesta enquesta i en el cas que sigui accessible entraria a formar part de la promoció que s’està duent a terme amb el pla: la publicació“Turisme per a tothom al Baix Empordà”, participació en l’acte de reconeixement públic, difusió on line, entre d’altres.

En l’acte de presentació d’aquest matí, que s’ha celebrat a les 11 h a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, hi ha participat el conseller comarcal de Turisme Xavier Dilmé que ha destacat que l’accessibilitat és un valor que cal treballar. L’aposta del consell comarcal per aconseguir una comarca turística accessible és clara. Amb el Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà es treballa la qualitat de l’oferta turística tant privada com pública i es promou que tota l’experiència turística del visitant sigui accessible. L’accessibilitat, la sostenibilitat, la qualitat i el valor que aporta la marca Empordà, són els eixos prioritaris que treballa el consell comarcal.

També hi ha participat Jenny Xufré, regidora de Turisme de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró que ha ressaltat la necessitat d’invertir en accessibilitat, no només com a responsabilitat social del municipi sinó com a oportunitat de ser una destinació més competitiva. La regidora emmarca aquest projecte dins del Pla Estratègic de Turisme i Ciutat que s’està treballant a nivell publico-privat de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró.

En la trobada també s’ha sentit la ponència d’Enrique Rovira-Beleta, arquitecte, director de Rovira-Beleta Accessibilidad SLP i professor responsable de l’Àread’Accessibilitat de la School of Architecture UIC Barcelona.

L’acte s’ha pogut seguir presencialment, amb places limitades, i també de manera online pel canal Youtube de l’Ajuntament@ajtplatjadaro. L’acte ha comptat amb intèrpret de llengua de signes catalana i s’ha subtitulat la retransmissió.