Es presenta el Pla de Reactivació Socioeconòmica de la comarca per superar els efectes de la Covid

28/09/2021

El treball és el fruit de la participació de tècnics del Consell, ajuntaments, associacions i entitats empresarials, sindicals i socials que han participat el darrer any en diverses taules que de treball telemàtiques

El Consell Comarcal presenta el Pla de Reactivació Socioeconòmica del Baix Empordà amb la definició d’objectius i accions concretes per superar els efectes del Covid

 

Aquest matí s’ha presentat el Pla de Reactivació Socioeconòmica del Baix Empordà als alcaldes, tècnics i regidors de Promoció Econòmica de la comarca, unes trobades que s’han dut a terme de manera online i han comptat amb la participació, entre altres, del president del Consell Comarcal, Joan Manel Loureiro, i del vicepresident primer i conseller de Promoció Econòmica, Xavier Dilmé. Finalment, també s’ha presentat aquest Pla als mitjans de comunicació.

Amb la publicació d’aquest instrument de planificació culmina un treball transversal que s’ha realitzat durant els últims 12 mesos liderat pel Consell Comarcal del Baix Empordà, amb la participació activa dels integrants d’un Grup Motor constituït pel gerent i representants de diverses àrees del Consell, així com amb les aportacions d’agents, associacions empresarials i entitats de la comarca dels àmbits institucional, empresarial i social que van participar a través de sessions telemàtiques en diverses taules que de treball. La redacció del Pla ha anat a càrrec de la consultora Xarxa Consultors.

 

El resultat final del Pla de Reactivació Socioeconòmica inclou una diagnosi de l’impacte de la COVID-19 en l’activitat del territori, així com la definició dels objectius, estratègies i accions concretes previstes per la reactivació econòmica i social de la comarca, un cop analitzats la viabilitat tècnica, jurídica i econòmica de les conclusions sorgides durant el processos  participatius, i definits els indicadors que permetran un control de l’avaluació dels resultats obtinguts durant l’execució de les accions que proposa el pla de reactivació pels propers mesos. 

 

En concret, el Pla estableix 5 grans eixos transformadors i 5 més de transversals. Entre els primers hi ha potenciar la industria agroalimentària vinculada a la terra i al mar, promoure més oferta turística i serveis fora de la temporada d’estiu o millorar els polígons d’activitats econòmica. Pel que fa els segons, destaquen millorar el transport públic i la mobilitat sostenible, incidir en l’adaptació de l’oferta formativa a les necessitats del mercat de treball i fomentar la contractació de qualitat, tant pública com privada.

 

Per al vicepresident primer i conseller comarcal de Promoció Econòmica, Xavier Dilmé, “es tracta d’un treball transversal que té dos aspectes importants a destacar: primer, és un treball que ha recollit les inquietuds de tots els agents socioeconòmics que estan en el territori, és a dir, és un treball que tothom se l’ha de sentir seu, i, segon, que les propostes i objectius concrets no són gens abstractes sinó que toquen molt de peus a terra”. Dilmé considera que la clau de l’èxit és que “tots a la comarca, sector públic i sector privat, treballen junts i en la mateixa direcció i crec que aquesta és la voluntat de tots els avui presents en les presentacions”.

 

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, finançat pel Servicio Público de Empleo Estatal i cofinançat en un 50% per l’FSE.