Es reforcen serveis de benestar social oferint més recursos als Ajuntaments

14/12/2020

El ple que s’ha celebrat avui al vespre ha tractat en gran majoria temes relacionats amb Benestar Social, tot aprovant-se convenis amb ajuntaments com el de Castell-Platja d’Aro, el de Palafrugell, el de Calonge Sant Antoni o el de Vall Llobrega.

També s’ha aprovat el pressupost pel 2021, un 2,3% més elevat respecte l’any anterior, posant l’accent al Benestar Social i a la Promoció Econòmica.

 

El ple d’aquest vespre ha aprovat diferents convenis que suposen una millora pel que fa els serveis socials de la comarca. Per una banda s’ha aprovat un conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal i l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro pel desenvolupament del programa d’acollida municipal; també s’ha aprovat un conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal i l’Ajuntament de Vall-llobrega per a la gestió i manteniment del Centre Ocupacional i Especial de Treball Tramuntana.

El plenari ha aprovat l’addenda de modificació i pròrroga pel 2021 del conveni de col·laboració entre el Departament de Treball, afers Socials i Famílies i el Consell Comarcal del Baix Empordà, per col·laborar en la gestió de 12 places residencials d’acció educativa ubicades al Centre CRAE Baix Empordà per a infants i/o adolescents dependents de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència.

L’Ajuntament de Palafrugell ha fet l’encàrrec al Consell Comarcal del servei d’Atenció Psicològica de l’àrea d’Atenció a la Família i del servei municipal d’acollida. L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni amplia el servei de Benestar Social, ciutadania, igualtat i altres programes de benestar social i d’atenció a les persones al Consell Comarcal.

 

Segons el President, Joan Manel Loureiro “Aquesta és una adminsitració que ofereix serveis, ens cal estar molt atents al que demanen els Ajuntaments i els alcaldes per poder-los oferir més i millors prestacions, oferint-los d’una manera àgil. Aquests punts que s’han aprovat aquest vespre són la mostra que des del Consell Comarcal estem al costat dels Ajuntaments”

 

Benestar social i promoció econòmica, cabdals en el pressupost del Consell Comarcal pel 2021

En la sessió plenària ordinària celebrada aquest vespre també s’ha aprovat el pressupost pel 2021, de 26.411.629,05€, un 2’3% més respecte el del 2020 en el que es reforcen àrees com Benestar Social, Habitatge, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones, Ensenyament, Promoció Econòmica i Turisme.  L’àrea que es veu més reforçada és el SIAD amb un 33,61% més de pressupost respecte a l’any anterior; seguit de l’augment en el pressupost destinat a Habitatge (25,54% més), i del 17,66% més de pressupost que es destina a Benestar Social.

Pel president, Joan Manel Loureiro, “aquest pressupost s’adapta a la situació derivada de la Covid19 que estem vivint actualment,  s’adequa a l’actualitat i també a les necessitats que ens han fet arribar els alcaldes i alcaldesses, els empresaris, treballadors i personal del Baix Empordà”.

 

El ple ha acabat amb l’aprovació de les mocions de suport a la petició del Consells esportius de Catalunya per declarar l’activitat física “bé essencial”, també la moció del grup comarcal en defensa de la unitat de la llengua.