Es reuneix la taula de mobilitat del Baix Empordà

31/03/2023

En la sessió van participar-hi representants del Consell Comarcal, entitats de la comarca, representants dels ajuntaments i el Sr. Sergi Aldrich com a Director dels Serveis Territorials de Territori a Girona i com a President del consorci ATMG.

Ahir a la tarda es va celebrar la darrera sessió de la Taula de Mobilitat de la legislatura on hi van assistir representants del Consell Comarcal del Baix Empordà, dels ajuntaments i d’entitats de la comarca, així com el Sr. Sergi Aldrich com a Director dels Serveis Territorials de Territori a Girona i com a President del consorci ATMG.

Marc Calvet, Conseller del Consell Comarcal del Baix Empordà va obrir la sessió i en primer lloc es va procedir a l’aprovació del Reglament de la Taula de Mobilitat, que formarà part del cartipàs en la propera constitució del Consell Comarcal. Seguidament de la introducció del Director Territorial, Albert Carenys Cap del Servei territorial de transports de Girona, va enumerar la proposta de millora del transport públic a la comarca que ara està en fase d’estudi econòmic i que es centra en el la millora de línia de l’Escala – Girona que travessa la comarca, Girona – Torroella de Montgrí amb renovació de flota, la millora de les comunicacions entre Begur, Regencós i Palafrugell, que tenen molta intercomunicació entre els tres municipis, passant pel Polígon industrial i les diferents platges de Palafrugell. Millora de les comunicacions de Palamós, Palafrugell, La Bisbal d’Empordà direcció Girona doncs la comunicacions més àgils d’aquestes poblacions són per el sud de les Gavarres. A aquest estudi s’inclou també la incorporació de nous serveis a la demanda, un al voltant de La Bisbal d’Empordà, i l’altre a Torroella de Montgrí, per abastar els nuclis de població amb menys transport públic, tal i com ja s’està fet a altres comarques com Garrotxa, Pla de l’Estany, Ripollès, etc.

A continuació Marian Arjona, Gerent de l’ATM va exposar la planificació en l’integració tarifària de la comarca del Baix Empordà, que està previst que es faci en dues fases, i que suposarà que els ciutadans es puguin moure en transport públic assumint un cost baix, a la vegada que els menors de 16 anys no hagin de pagar, amb avantatges fins als 30 anys, a per les que estan a l’atur o persones.  S’ha d’acabar de fer els estudis econòmics del que hauria d’assumir l’ATMG, comptant que els ajuntaments aporten 2,807 € per habitant i any. Cal doncs que els ajuntaments ho incorporin als nous pressupostos i aprovin per ple l’incorporació a l’ATMG per la unificació tarifaria.

 

Finalment Mariona Virgili, Coordinadora de l’Àrea de Sostenibiltiat i Acció Climàtica va presentar el Pla de Desplaçaments dels treballadors públics del Baix Empordà, que va estudiar la mobilitat dels treballadors del Consell Comarcal, ajuntament, jutjats i professors d’institut i alumnes,  on conclou entre d’altres, que diàriament es realizen 14.000 km en vehicles particulars amb un sol passatger, amb tot una sèrie de propostes per una mobilitat sostenible, que es pot consultar a https://www.baixemporda.cat/ca/arees/area-de-sostenibilitat-i-accio-climatica/mobilitat/