- Inici>
- Actualitat>
- Notícies>
- Estabilització, modernització i comunicació per a la millora i ampliació de serveis per al progrés de la ciutadania i ajuntaments del Baix Empordà
Estabilització, modernització i comunicació per a la millora i ampliació de serveis per al progrés de la ciutadania i ajuntaments del Baix Empordà
És una de les conclusions que s’extreu de la presentació de la memòria del mandat 2019-2023 que s’ha fet aquest matí a la Sala de Plens del Consell Comarcal.
Aquest matí s’ha persentat la memòria de mandat 2019-2023 del Consell Comarcal del Baix Empordà. El document recull tots els projectes desenvolupats al llarg d’aquests quatre anys amb la intenció de recopilar tota la feina feta.
Per al president del Consell Comarcal, Joan Manel Loureiro (ERC): “No ha estat un mandat fàcil. Han estat uns anys marcats per severs entrebancs, com el temporal Glòria, la pandèmia de la Covid o la pedregada que va afectar seriosament molts edificis de La Bisbal d’Empordà. En clau no tant local, la crisi humanitària derivada de la guerra entre Ucraïna i Rússia també ens ha afectat.”
A més, s’ha treballat per a la transició energètica i la millora de la gestió dels residus; l’acompanyament a les persones amb dificultats socials, d’habitatge o sense feina; el suport a les empreses i als polígons industrials; l’impuls de la marca Empordà com a referent accessible, sostenible i de qualitat, al suport als discapacitats a través del Centre Tramuntana o l’educació 360 com a referent de valors en temps del migdia de menjador escolar.
En el recull en destaca, entre d’altres, la remodelació del Pla de Serveis, per arribar a ajudar a més ajuntaments de la comarca amb millors garanties i condicions. Un altre dels grans projectes de mandat ha estat el procés d’estabilització de la plantilla, que ha regularitzat 123 llocs de treball.
En la presentació s’ha volgut agrair la feina a tot el personal tècnic, a les àrees del Consell i a totes les empreses que directa o indirectament treballen per l’ens i que han ajudat en el desenvolupament dels projectes.
Per la seva banda el vicepresident primer, Xavier Dilmé (TxE), ha parlat de: “un dels nostres objectius era que el consell tornés a ser una eina útil als ajuntaments i tenir veu en el dia a dia de la comarca. Creiem que ho hem aconseguit, que hem, canviat dinàmiques i hem estat actius a l’hora d’aplicar polítiques de proximitat i també pioneres en alguns moments”.
El conseller comarcal d’ensenyament, Manel Vallès (UPM), ha posat l’accent en les dificultats derivades de la pandèmia i en com les polítiques s’han hagut d’adaptar a les necessitats de la ciutadania i dels ajuntaments i amb especial incidència com ha afectat aquesta al conjunt del fet educatiu, i en concret a l’àrea d’Ensenyament del Consell Comarcal: “la feina de l’equip de l’àrea ha estat un cop més exemplar, donant resposta en un context molt complex en el que el dia a dia ha estat un repte.” Per altra banda, en matèria d’ensenyament també, cal destacar la gestió de les beques tant de menjador com de transport escolar, que s’han vist incrementades de manera significativa arrel de la pandèmia i de la darrera conjuntura econòmica majoritàriament provocada per la guerra d’Ucraïna”. El conseller també destaca “hem renovat aquests anys l’estructura del Consell Comarcal i l’hem consolidat amb processos com el procés d’estabilització dels llocs de treball i la valoració dels mateixos, per tant podem dir que hem deixat la feina avançada a l’equip que continuï el proper mandat”.
En la memòria de mandat poden trobar-se notícies relacionades amb els fenòmens que han marcat el mandat, com el temporal Glòria, la Covid19, la guerra d’Ucraïna o la pedregada de la Bisbal i rodalies del passat agost. També es desenvolupen detalladament els projectes més destacats de les accions en l’àmbit de les persones, del territori i en l’àmbit de les aliances.
Informació addicional