Èxit en la Jornada d’Innovació i lideratge empresarial organitzada per la Xarxa de Polígons del Baix Empordà

26/02/2024

La Xarxa Polígons Baix Empordà, a través de l’Oficina Tècnica de Suport als Polígons (OTSP), ha organitzat una jornada d’innovació i lideratge empresarial des de la perspectiva de la col·laboració publicoprivada.

L’acte s’ha celebrat al Teatre El Mundial amb la participació de l’Ajuntament de La Bisbal d’Empordà, i ha comptat amb la benvinguda de Xavier Dilmé, segon tinent d’alcalde a l’Ajuntament de la capital del Baix Empordà i amb la presentació d’Enric Marquès, vicepresident primer i conseller de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà.

De la mà de Xavier Marcet, president de Lead to Change i consultor d’estratègia, innovació i transformació d’organitzacions, els assistents han pogut gaudir d’una masterclass narrada en primera persona. S’han posat sobre la taula temes com la innovació i la importància del lideratge, i el canvi a través de l’experiència pròpia del ponent en la gestió de projectes empresarials. Marcet ha contextualitzat el seu punt de vista entorn el desenvolupament empresarial i ha recalcat que la base de tota empresa és l’ambició i l’equilibri: “Equilibri és créixer fent créixer els altres”, ha emfatitzat.

Altres punts que s’han tractat a la jornada han estat la importància de marcar un full de ruta, el rendiment en la comunicació, l’autenticitat o la complexitat, entre altres.

L’esdeveniment ha volgut oferir una mirada plural i de reclam per les administracions locals i el teixit empresarial de la comarca que posa el seu granet de sorra en la dinamització i la promoció econòmica del territori. Durant el torn obert de paraules, les persones participants han posat de manifest la necessitat de facilitar els tràmits per relacionar-se amb l’administració o la dificultat de cobrir llocs de treball relacionats amb els oficis entre d’altres.

El vicepresident del Consell Comarcal ha estat l’encarregat de posar punt final a una jornada que ha comptat amb un centenar d’assistents provinents d’arreu de la comarca. Marquès ha emplaçat a tots els municipis i empreses a sentir-se partícips de la iniciativa i ha puntualitzat que “cal sumar, aglutinar i acompanyar a tots els municipis cap a uns objectius de creixement que impliquin potenciar el sector industrial i posar al mapa la comarca del Baix Empordà”.

L'àrea de promoció econòmica del mateix consell contribueix a promoure valors com la inclusió laboral dels col·lectius vulnerables, la consolidació empresarial, l'impuls de l'emprenedoria, la planificació estratègica i l'estimulació de l'associacionisme, entre altres iniciatives. Alhora, el Consell Comarcal en el seu conjunt ofereix assessorament en una àmplia gamma d'àmbits, incloent-hi activitats econòmiques, urbanisme, manteniment dels polígons industrials, gestió de residus, acompanyament en la implantació i consolidació d'empreses, entre d'altres serveis essencials per al desenvolupament econòmic i social de la comarca