- Inici>
- Actualitat>
- Notícies>
- Formació #bejove 23-24 Addiccions en joves Prevenció i abordatge de les addicions: un enfocament integral
Formació #bejove 23-24 Addiccions en joves Prevenció i abordatge de les addicions: un enfocament integral
L'Oficina Jove del Baix Empordà presenta la 3a edició del projecte formatiu per a professionals que treballen en l’àmbit juvenil, projecte orientat a cobrir les diferents necessitats i demandes formatives que existeixen a la comarca.
Aquest curs 2023-2024 s’ofereix la formació “Prevenció i abordatge de les addiccions: un enfocament integral” a càrrec de Francisco Calvo doctor en psicologia, investigador de l’Institut de Recerca sobre Qualitat de Vida de la Universitat de Girona.
Aquesta formació s'impartirà presencialment a la sala de plens del Consell Comarcal del Baix Empordà durant els mesos de desembre de 2023 a abril del 2024, en sessions mensuals de tres hores i mitja de durada. L’objectiu principal d’aquest curs és familiaritzar els agents educatius amb els conceptes bàsics de les addiccions, incloent-hi les addiccions comportamentals, dotar els participants d’eines per a identificar símptomes primerencs d'addiccions en l'entorn educatiu i desenvolupar estratègies efectives per a la prevenció i l'abordatge d'addiccions en estudiants i joves. Al finalitzar la formació s'entregarà un certificat d’aprofitament de 15 hores a les persones que hagin realitzat el curs.
El projecte formatiu es va inaugurar el curs 2021-2022 amb la formació "Suïcidi juvenil" impartida per en Joan Roa i la Glòria Iniesta de l'Associació APSAS.
Davant la bona acollida de la primera edició, el curs 2022-2023 es van realitzar dues formacions: "Agents de salut per a l'oci nocturn" a càrrec de l’Associació la Nut i una "Formació en Intel·ligència emocional per a la intervenció amb adolescents" a càrrec de la mateixa Oficina Jove del Baix Empordà. Amb l’objectiu d’ampliar aquestes dues formacions es van oferir 4 càpsules formatives amb la intenció d’ampliar i aprofundir en les temàtiques tractades en les formacions base. Aquestes van ser:
• Càpsula 1: Trastorns de Conducta Alimentària (TCA), a càrrec de Natàlia Gallart de GEA psicologia (Girona)
• Càpsula 2: Intervenció educativa i reducció de riscos en l'oci nocturn, a càrrec de Víctor Galan,d'Energy control
• Càpsula 3: Primers auxilis psicològics en situacions de crisis, a càrrec d’AXIOS
• Càpsula 4: Hàbits saludables en relacions sexuals de les joves, a càrrec de Marta Salut Sexual (Girona)
Esperem que aquesta tercera edició tingui tant bona acollida entre els professionals com han tingut les dues darreres edicions.