Glòria Marull, primera dona que presideix el Consell Comarcal del Baix Empordà

17/07/2023

L’alcaldessa de Serra de Daró, Glòria Marull, ha estat escollida presidenta fins l’any 2025 quan la succeeixi Enric Marquès, fruit del pacte de Junts-ERC per governar dos anys cadascun.

Amb els vots d’ERC i Junts, Glòria Marull s'ha convertit aquest dilluns en la primera presidenta del Consell Comarcal del Baix Empordà. La nova presidenta ha destacat en el seu discurs “la voluntat de ser propera a alcaldes i alcaldesses, de treballar per millorar i dinamitzar els serveis comarcals, especialment per als municipi petits, la voluntat de continuar modernitzant la institució i les condicions del personal” i ha estès la mà a la resta de grups de l’oposició de sumar esforços i treballar plegats en projectes clau per a generar valor públic al Baix Empordà.

 

El govern Junts-ERC es configura per afrontar els reptes del Baix Empordà per als propers anys, que no son menors. S’aposta per polítiques comarcals que ajudin a avançar cap a un model turístic, econòmic i de desenvolupament dels polígons industrials que aposti per la qualitat envers la quantitat, innovador, i ètic. Una de les prioritats és promoure la minimització de residus i fomentar la recollida selectiva així com la millora de la mobilitat comarcal, que permeti la transició cap a un model més verd i en conseqüència la reducció de les emissions de CO2, apostant pel transport a demanda i d’ús compartit, atenent a zones rurals i municipis grans configurats amb moltes urbanitzacions. Apostant per avançar cap al dret de l’habitatge i el repte del despoblament als municipis petits de primeres residències. També es vol impulsar el Centre Especial i Ocupacional Tramuntana i fer èmfasi amb polítiques que ajudin al progrés social, educatiu i laboral davant de la situació precària de moltes famílies.

 

Les dues forces aposten per garantir un govern “fort, estable i eficaç que estigui al costat de la gent i dels ajuntaments, sobretot els més petits” durant el mandat 2023-2027 i per un repartiment de responsabilitats igualitari.

 

També s’han creat tres vicepresidències. La primera l’ocupa Enric Marquès (ERC), la segona Raimon Trujillo (Junts) i la tercera Agnès Gasull (ERC).

 

Posteriorment s’han aprovat les delegacions específiques dels consellers comarcals de govern: Enric Marquès (ERC la Bisbal) Promoció Econòmica, Patrimoni i cultura, Arxiu Comarcal i Consorci de Normalització Lingüística; Raimon Trujillo (Junts Palamós) Tresoreria i Recaptació i  Turisme; Agnès Gasull (ERC Forallac) Sostenibilitat i Acció Climàtica; Carles Campmajó (Junts Calonge i Sant Antoni) Serveis Socials; Carme Viñas (ERC Calonge i Sant Antoni) Recursos Humans; Jordi Carol (ERC Corçà) Centre Ocupacional i Especial de Treball Tramuntana; Nines Rivas (Junts Sant Feliu de Guíxols)  Ensenyament i Joventut; Xavier Coll (ERC Pals) Esports i Informàtica; Cecilia Barnosell (Junts Bellcaire d’Empordà) Arquitectura i Urbanisme; Daniel Encinas (ERC Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura) Habitatge, i David Marin (Junts Palafrugell) Polítiques d’Igualtat.