II Saló dels Oficis i les Professions al Baix Empordà

22/02/2024

El Saló es portarà terme el 29 de febrer i l’1 de març a l’Espai Cultural La Bòbila de Palafrugell

L’Espai la Bòbila de Palafrugell acull el proper dijous 29 de febrer i divendres 1 de març la segona edició del Saló dels Oficis i les Professions amb la col·laboració d’FP Baix Empordà. L’objectiu és potenciar la formació i l’ocupació de qualitat entre la població. El Saló posa el focus en visualitzar i dignificar els oficis, fer front al repte del relleu generacional i a més, ofereix recursos d’orientació per tal d’oferir suport a les persones participants a l’hora de prendre una decisió en relació al seu itinerari formatiu i laboral.

Està previst aculli alumnat de 4t d’ESO, batxillerats i cicles formatius dels centres d’educació secundària d’arreu de la comarca i persones provinents dels 36 municipis del Baix Empordà, així com empreses, gremis i institucions públiques. També s’hi podrà trobar la representació de 21 famílies professionals d’FP i dels Certificats de Professionalitat que s’oferten a la comarca.

L’edició d’enguany està organitzada pel Consell Comarcal del Baix Empordà, amb col·laboració d’FP Baix Empordà, l’Ajuntament de Palafrugell i la Cambra de Comerç de Palamós. Altres entitats col·laboradores són els Ajuntaments de la comarca, les Oficines de Treball del Servei d’Ocupació de Catalunya, Gremis, així com els centres que ofereixen Certificats de Professionalitat i que reforçaran els recursos oferts a les persones per potenciar el seu itinerari personal, formatiu i laboral.

En aquesta edició, el Saló també obrirà les portes el dia 29 a la tarda, de 16 a 18h, on a banda dels estands i tenir la possibilitat de rebre assessorament es podrà participar a la xerrada dirigida a famílies: I tu, què vols ser de gran? que té per objectiu oferir recursos i acompanyar a les famílies en el procés de presa de decisions de les seves filles i fills en relació a la tria del seu itinerari formatiu.