Inici de la redacció del Pla de Reactivació Socioeconòmica del Baix Empordà

26/01/2021

El passat 13 de gener de 2021 l’equip tècnic de reactivació socioeconòmica es va reunir amb l’empresa consultora per tal de donar llum verda a l’inici dels treballs d’elaboració del Pla.

 

En una primera està previst obtenir una primera diagnosi de l’impacte del Covid19 en l’activitat de la comarca. Aquesta fase tindrà una durada aproximada d’un mes i permetrà detectar els reptes que es plantegen per tal d’assentar les bases per l’impuls de l’activitat econòmica i de l’ocupació.

Posteriorment, durant els mesos de febrer i març, diferents agents clau de la comarca i la província seran convidats a intervenir en un procés participatiu de reflexió i contrast per la posterior definició d’objectius del pla. Aquest procés serà impulsat a través d’un equip multidisciplinarianomenat Grup Motor que estarà format per caps d’àrea i tècnics de Promoció Econòmica i Turisme.

Finalment, la tercera fase comprendrà els mesos d’abril i maig. En aquesta última fase els diferents grups de treball perfilaran les estratègies i accions previstes per la reactivació, un cop analitzada la viabilitat tècnica, jurídica i econòmica de les conclusions sorgides del procés participatiu. També durant aquesta fase es definiran els indicadors de seguiment, que permetran un control de l’avaluació dels resultats obtinguts durant els propers mesos.

En tot aquest procés es compta amb el suport d’una consultora especialitzada en aquest tipus de processos participatius, la qual donarà suport a l’equip tècnic del Consell. Aquest treball conjunt facilitarà que el resultat sigui un Pla de Reactivació consensuat pels diferents agents participants i alhora esdevingui com un instrument imprescindible  per tal de donar resposta a la situació socioeconòmica del Baix Empordà.