Jornada d’intercanvi entre el Centre Tramuntana i el Centre El Puig

27/05/2022

Jornada d’intercanvi entre els centres ocupacionals i especials de treball del Baix Empordà i el Pla de l’Estany: Centre Tramuntana i Centre El Puig


La trobada ha consistit en una visita a les instal·lacions del Centre Tramuntana i una visita als Jardins de Cap Roig, un dels espais on el centre del Baix Empordà treballa.

Avui, divendres 27 de maig, el Centre Tramuntana i el Centre El Puig, els centres especials de treball de les comarques del Baix Empordà i el Pla de l’Estany, respectivament, han dut a terme una primera jornada d’intercanvi en què més de 40 treballadors del Puig han visitat les instal·lacions del centre del Baix Empordà per conèixer el seu funcionament.

Un cop acabada la ruta pel centre, s’han dirigit als Jardins de Cap Roig, on els treballadors del Centre Tramuntana han ofert una visita guiada sota el títol “Les mil cares dels Jardins de Cap Roig”, de la mà de la Fundació La Caixa. En la visita s’ha explicat tant la història com el manteniment de cada un dels racons dels jardins que es fa des del centre especial de treball.

Pel que fa a les tasques que el Centre Tramuntana desenvolupa als Jardins de Cap Roig, principalment treballen la neteja i les males herbes com també la instal·lació del reg automàtic i reforç amb mànega si és necessari. Així mateix, el centre ofereix la plantació de flors, amb plantacions de temporada i, en èpoques més concretes, realitza la poda i la neteja de boscos. Finalment, el centre s’encarrega de facilitar i distribuir plantes dins les instal·lacions, com l'auditori i el claustre, juntament amb el seu manteniment.

Per al president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Manel Loureiro, “la feina que es du a terme des dels centres especials de treball és molt important. Jornades com les que hem viscut avui posen en valor aquests espais que milloren la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i, també, permeten compartir coneixements i formes de treballar entre els diferents centres”.

El Centre Tramuntana

El Centre Tramuntana depèn del Consell Comarcal del Baix Empordà. Ofereix serveis i suport a les persones amb discapacitat intel·lectual que no poden accedir al mercat de treball ordinari. El Centre disposa de tres tipus de serveis: el Servei de Teràpia Ocupacional a Palafrugell i Sant Feliu de Guíxols (STO), el Servei Ocupacional d’Inserció (SOI) i el Centre Especial de Treball (CET).

Trobareu més informació sobre els serveis que ofereix el centre en el següent enllaç: https://www.baixemporda.cat/ca/carta-de-serveis/tramuntana-cet-co/