Jornada transfronterera

17/09/2020

Estudis sobre les oliveres cultivades a la comarca, el mercat de Sant Feliu de Guíxols, el consum de les peixateries del Baix Empordà o la diagnosi de la cadena de valors del sector pesquer baix-empordanès han centrat la jornada que s’ha fet online.

Jornada d’intercanvi per potenciar el desenvolupament socioeconòmic i ambiental de  l’Espai Català Transfronterer

Estudis sobre les oliveres cultivades a la comarca, el mercat de Sant Feliu de Guíxols, el consum de les peixateries del Baix Empordà o la diagnosi de la cadena de valors del sector pesquer baix-empordanès han centrat la jornada que s’ha desenvolupat de manera online. 

 

Avui des del Consell Comarcal del Baix Empordà s'ha organitzat una jornada d'intercanvi en format online per donar a conèixer les diferents investigacions que s'han fet des de la xarxa tràmec del Baix Empordà amb les col·laboracions de diferents investigadors de la UdG i de l’empresa Raiels especialitzada en l’elaboració de memòries i projectes del primer sector. La jornada s’ha desenvolupat amb el finançament de l'Espai Català Transfronterer.

De del projecte transfronterer es vol potenciar el desenvolupament socioeconòmic i ambiental de l’Eurodistricte, amb l’objectiu de millorar la competitivitat empresarial agroalimentària del territori de l’Empordà i dels Pirineus Orientals, especialment en la innovació agroalimentària de la mà de la Communauté Urbaine Perpignana Mediterranee Metropole.

 El vicepresident i conseller de promoció econòmica i turisme, Xavier Dilmé ha donat la benvinguda a la jornada d’intercanvi fent èmfasi en prioritzar el sector primer com a eix vertebrador del territori i posant en valor la xarxa agralimentària de proximitat “ja que la Covid ens ha demostrat la importància del producte de proximitat”, ha assenyalat. 

Tot seguit s’han exposant l’estudi del comportament agronòmic de varietats d’oliveres cultivades al Baix Empordà UdG), l’estudi històric fins a l'actualitat del mercat de Sant Feliu de Guíxols (UdG), l’estudi de la pauta de consum dels clients a les peixateries de la comarca del Baix Empordà (UdG) i la diagnosi de la cadena de valors del sector pesquer del Baix Empordà (Raiels).