L’Àrea Bàsica Policial de La Bisbal d’Empordà celebra el Dia de les Esquadres

21/10/2021

En l’acte s’han donat 25 felicitacions internes a agents del Cos de Mossos d’Esquadra. L’ABP de Sant Feliu de Guíxols va celebrar la jornada internament el passat dilluns dia 18.

Aquest matí (12 h ) s’ha celebrat al teatre El Mundial de la Bisbal d’Empordà el Dia de les Esquadres. Aquesta jornada, que l’organitza cada Àrea Bàsica Policial, és un acte de reconeixement a la tasca que realitzen diàriament els mossos i mosses i són una mostra de gratitud als que conformen la seguretat diària a les comarques gironines.

Al Baix Empordà hi ha dues Àrees Bàsiques Policials: la de la Bisbal d’Empordà i la de Sant Feliu de Guíxols. En el cas de l’ABP ganxona la celebració va fer-se el passat dilluns 18 d’octubre en un acte restringit.

En l’acte celebrat avui a la Bisbal d’Empordà s’han donat 25 felicitacions internes, és a dir, totes a agents del Cos de Mossos d’Esquadra.

D’entre les felicitacions en destaquen de meritòries per diferents serveis com la bona actuació que va permetre la detenció de 5 autors d’un robatori violent i una temptativa d’homicidi, la identificació d’un 6è autor del robatori violent i dels residents del domicili com autors d’un delicte contra la salut pública. També en destaca la instrucció i direcció d’una investigació per una agressió amb 30 ganivetades que va acabar amb la detenció de l’autor, així com la ràpida actuació per una alarma de robatori en un domicili de Mont-ras amb la detenció de 4 persones implicades en el fet.

Pel que fa delictes relacionats amb la droga destaquen actuacions excepcionals com l’actuació, investigació i detenció de persones que es dedicaven al cultiu de marihuana; també l’actuació en un control policial uniformat, a la localitat de Mont-ras en el que es va localitzar un paquet de cocaïna en pedra de 202 grams valorat en més de 12.000€; així com l’actitud i professionalitat demostrada pels agents que va permetre localitzar una plantació de marihuana a la llera del riu Ter, al municipi de Foixà, i varen saltar al riu per perseguir i detenir el 3 autors.

També s’ha condecorat al sergent Mario Martin Camacho amb la medalla de bronze amb distintiu blau. Aquest sergent veterà ha exercit tasques com a cap de torn de l’ABP de la Bisbal d’Empordà des de l’any 2000.

En la celebració hi ha participat el Cap i Sotscap de l’ABP Bisbal, els sotsinspectors Martí Pons i Francesc Nieto, el president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Manel Loureiro, i l’alcalde de la Bisbal d’Empordà, també conseller comarcal, Enric Marquès.

Com a convidats també hi han estat presents els alcaldes de les poblacions, els caps de les policies locals, el cap de la comandància de Palamós, bombers, forestals, membres de la judicatura i mossos i mosses d’aquesta comissaria.

L’alcalde de la Bisbal d’Empordà, també Conseller Comarcal, Enric Marquès, ha tingut unes paraules d’agraïment cap al cos: “els Mossos d’Esquadra a l’ABP de la Bisbal fan una gran feina, cal felicitar-los per l’esforç extraordinari que han fet, juntament amb altres cossos, per coordinar situacions extraordinàries perllongades en el temps, és el cas de la pandèmia de la Covid o, abans, el temporal Glòria que va tocar de prop la zona. Moltes gràcies per la feina que feu”.

Per la seva banda, el cap de l’ABP Bisbal, Martí Pons ha parlat de la importància de l’edició d’enguany: “Aquest any 2021 té una especial importància o significació per molts dels que estem avui aquí, ja que fa 25 anys de la inauguració de l’ABP de la Bisbal d’Empordà. L’1 de novembre de 1996 la Generalitat va donar el tret de sortida al desplegament policial del Baix Empordà. Aquesta comarca ja havia estat la zona on ens havíem estrenat l’any 1994 donant suport a les policies locals en el pla de costa d’estiu i on vam fer l’aprenentatge del que seria el futur desplegament policial a tot el territori català”.

Pons també ha tingut unes paraules per al moment sanitari viscut i que continua vigent en l’actualitat: “Aquesta pandèmia, totalment desconeguda, ens va posar a prova com a societat, però també al cos de mossos d’esquadra. Vam patir. Disposàvem de material molt precari, hi havia un desconeixement total de la malaltia i sota una gran pressió emocional i social. Vull recordar l’angoixa que va patir l’organització a la hora d’elaborar els dispositius de seguretat per controlar l’estat d’alarma, quan els agents anaven caient presos de la malaltia”.

El president del Consell Comarcal, Joan Manel Loureiro, ha destacat que: “gràcies al cos de Mossos la comarca és més segura. El Baix Empordà té la particularitat de tenir molts micro pobles i municipis petits que no disposen de policia pròpia, i la tasca que fan els Mossos en l’ABP de la Bisbal, també a la de Sant Feliu de Guíxols, és de gran valor.” Amb tot ha afegit: “és un goig poder-nos retrobar aquí avui, feia un parell d’edicions que per raons sanitàries no podíem felicitar el cos públicament com s’ha fet avui, enhorabona a tots els que heu rebut condecoracions i en general vull felicitar a tot el cos per la feina impecable que realitzen al Baix Empordà”.

Millores a l’ABP de la Bisbal d’Empordà

El cos de Mossos d’Esquadra a l’ABP de la capital de la comarca treballa actualment en diversos projectes per millorar la qualitat del servei. Aquestes millores passen per la implementació de la cita prèvia i la nova creació de la Policia marítima. Un altre dels projectes que tenen entre mans és la unificació de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de Palafrugell amb la seva Policia Local.

Les celebracions a la Regió Policial de Girona

En els diversos actes que celebraran a la Regió Policial de Girona (entre els dies 18 i 23 d’octubre), es lliuraran un total de 359 felicitacions i 8 condecoracions als diferents membres del cos que conformen la Regió Policial de Girona, les seves Àrees Bàsiques Policials i serveis regionals, així com el reconeixement públic a altres cossos policials, serveis d’emergències i a la ciutadania. Aquests darrers, essent persones i institucions que, amb un acte altruista, han col·laborat en la tasca diària de la Policia de la Generalitat per aconseguir oferir un millor servei públic.