L’Àrea de Sostenibilitat i Acció Climàtica assisteix al Waste in Progress

19/04/2024

El fòrum que s’ha dut a terme aquesta setmana a la ciutat de Girona posa el focus en la prevenció de residus i el camí cap a la descarbonització.

En representació del Consell Comarcal del Baix Empordà hi ha assistit Agnès Gasull, Vicepresidenta 3a i Consellera de Sostenibilitat i Acció Climàtica, acompanyada d’Ernest Mejías (coordinador de l’àrea) i Marta Curtejo (responsable de residus de la mateixa àrea). Amb Isaac Peraire, Director de l’Agència de Residus de Catalunya, van poder comentar i compartir objectius per fer front als reptes que planteja aquest àmbit.

El Waste in Progress és el congrés de referència en l'àmbit estatal en matèria de gestió de residus municipals on conflueixen 2.700 administracions i més de 400 empreses especialitzades del sector. Com a novetat, enguany s’ha fomentat la vinculació d'administracions amb nous models de negoci privats basats en la prevenció, la reutilització i l'economia circular, que han compartit espai per analitzar quines eines necessiten els municipis per avançar de manera efectiva cap a la descarbonització.