L’art de menjar peix - Finalitzen les xerrades de pescadors dins l'espai del menjador escolar

14/06/2023

L’àrea de promoció econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà, a través d’Arrelem, la Xarxa Agroalimentària del Baix Empordà, impulsa el projecte L’Art de Menjar Peix, que pretén donar valor al sector tradicional pesquer del Baix Empordà

L’àrea de promoció econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà, a través d’Arrelem, la Xarxa Agroalimentària del Baix Empordà, impulsa el projecte L’Art de Menjar Peix, que dona continuïtat als projectes executats en els darrers anys i que pretén donar valor al sector tradicional pesquer del Baix Empordà i seguir apropant el coneixement i el consum de peix a la població de la comarca i especialment entre els infants.

 

Un any més, es porten a terme accions de divulgació i sensibilització dins l’àmbit escolar a través de l’espai de menjador, duent a terme xerrades impartides per part de pescadors a través de la Confraria de Pescadors de Palamós i el suport de la tècnica del projecte, amb la voluntat d’apropar la mainada a aquest ofici, tan lligat al nostre territori i al seu entorn. Tot plegat, a través del treball conjunt amb el Projecte Educa 360 i els agents més rellevants del territori.

 

Aquestes xerrades s’han portat a terme del 19 de maig i fins ahir, 7 de juny de 2023, i han comptat amb la col·laboració dels equips de monitoratge i cuina de vint-i-dues escoles del Baix Empordà. Aquestes s’han realitzat per part de 3 pescadors que han explicat la seva experiència personal i professional en aquest àmbit, han mostrat diferents arts de pesca i han aprofundit en el coneixement d’algunes espècies del nostre litoral. A més, els nens i nenes participants, d’infantil i primària, han pogut compartir els seus dubtes i inquietuds. 

 

L’Art de Menjar Peix és una iniciativa del Consell Comarcal del Baix Empordà que s’emmarca dins els ajuts del Galp Costa Brava 2023, amb el cofinançament del Fons Europeu Marítim i de la Pesca.