L’Associació Centre de Persones Sordes del Baix Empordà, Viu Autisme i l’Associació Lectura Fàcil entren a formar part de la Taula d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà  

03/03/2023

Aquest matí s’ha signat el conveni amb aquestes tres entitats, a banda s’ha fet la reunió anual de la Taula d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà.

Amb l’objectiu de tenir les entitats referents en discapacitat del nostre territori dins del Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà perquè puguin col·laborar i aportar la seva experiència i coneixement, aquest matí s’ha signat un conveni amb les entitats de l’Associació Centre de Persones Sordes del Baix Empordà, Viu Autisme i l’Associació Lectura Fàcil.

 

Amb l’Associació Centre de Persones Sordes del Baix Empordà s’aconseguirà tenir assessorament pel que fa a la discapacitat auditiva i amb les entitats Viu Autisme i Associació Lectura Fàcil s’aconseguirà integrar la discapacitat cognitiva a dins del pla. Aquestes darreres incorporacions són realment important i és la principal novetat d’enguany del pla d’accessibilitat: poder ajudar a la persona amb discapacitat cognitiva a gaudir millor del turisme a la nostra comarca. En aquest sentit, amb cada entitat s’ha treballat quins requisits mínims caldrà que compleixin tant les empreses com els serveis turístics (públics i privats) de la nostra comarca per poder tenir el segell comarcal però seran bàsicament l’ús de pictogrames i textos de lectura fàcil.

 

Els pictogrames ajudaran a les persones que tenen TEA (Trets de l’Espectre Autista) i també a persones amb discapacitat intel·lectual. La lectura fàcil és una eina que ajudarà a tothom, tant a persones amb discapacitat intel·lectual, nens, persones grans, persones nouvingudes, etc.

 

Després de la signatura dels convenis s’ha reunit la Taula d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà en la trobada que es fa anualment. Hi ha assistit MIFAS, l’Associació Discapacitat Visual Catalunya B1+B2+B3, Viu Autisme, l’Associació Centre de Persones Sordes del Baix Empordà i l’Associació Lectura Fàcil.

 

En l’ordre del dia s’han aprovat els requisits que caldrà que compleixin tant les empreses com els serveis turístics de la comarca per poder tenir el segell comarcal en la discapacitat cognitiva però també s’ha fet un repàs de les actuacions del 2022 i s’han explicat les que es desenvoluparan al llarg del 2023.

 

La Taula d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà és un espai de trobada amb les entitats referents en discapacitat del nostre territori per tal que puguin col·laborar i aportar la seva experiència i coneixement per consolidar el pla d’accessibilitat turística. La Taula es reuneix anualment (de moment s’han realitzat tres edicions). 

 

Per al vicepresident primer del Consell Comarcal del Baix Empordà i conseller de Turisme, Xavier Dilmé, “és molt satisfactori ampliar aquesta Taula, única a les nostres comarques, i més encara amb entitats de sectors que fins ara no hi eren.  L’objectiu és que a la Taula hi tinguin veu tots els àmbits de les persones amb  necessitats especials i l’àmbit cognitiu era molt important que hi fos present“. Dilmé ha recordat que la Taula “és un element bàsic per tota la feina que es porta a terme dins el Pla d’Accessibilitat perquè és la que valida el que estem fent i el que tenim previst de fer i , al mateix temps, aquesta supervisió és la que dona valor afegit a la seriositat de tot el projecte”.