L’empordanès Martí Sabrià  i Cristina Torrent, cap de sala del restaurant Bo Tic, premiats als premis G!

03/04/2023

Els premis es van entregar el passat dijous a l’auditori Palau de Congressos de Girona. La distinció arribava enguany a la dissetena edició. 

Els premis G!, la festa del turisme gironí, van premiar el passat dijous 30 de març a l’empordanès Martí Sabrià i Cristina Torrent, cap de sala del restaurant Bo Tic de Corçà, amb un premi honorífic. 

En l’acte hi van assistir 170 convidats, entre autoritats, guardonats i representants del sector turístic. El president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Manel Loureiro, hi va ser present: “és un honor que dos dels premis honorífics es quedin a la comarca, tant Martí Sabrià com el restaurant Bo Tic, amb la Cristina Torrent al capdavant de la sala, fan una tasca excepcionao en el posicionament i projecció del Baix Empordà”.

Martí Sabrià va ser gerent del Grup Costa Brava Centre. Es tracta d’una entitat gremial sensne ànim de lucte, que treballa per a la defensa dels interessos de les empreses del sector de l’hostaleria, que en l’actualitat agrupa diverses empreses del sector de l’hostaleria i el turisme, principalment de la comarca del Baix Emporda. 

També va ser manager de Costa Brava Hotels fins al febrer del 2022. Actualment dirigeix la Fundació Jordi Comas Matamala. 

El restaurant Bo Tic, per la seva banda, té actualment dues estrelles Michelin. Des del 2007 ofereixc una proposta gastronòmica d’autor i creativa compromesa amb l’essència de la cuina tradicional catalana. 

Els premis estan organitzats pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona. 

Els premis G!

Aquests premis de turisme tenen diferents categories. En la categoria honorífica es lliuren els premis Josep Pujol i Aulí, en reconeixement a la tasca professional, i Francesc “Xiquet” Sabater, al projecte empresarial, a persones i iniciatives empresarials que hagin contribuït al desenvolupament del turisme en les comarques de Girona. També s’han introduït dos premis especials, el Jordi Comas i Matamala, i el Juli Soler i Lobo.

En la categoria de comunicació turística es reconeix i premia la tasca de divulgació, promoció i prescripció que periodistes i creadors de contingut d’arreu del món realitzen en benefici dels viatgers i de la indústria turística.

En la categoria de premi de recerca Yvette Barbaza, creat l’any 2009, es distingeix el millor projecte d’investigació en l’àmbit del turisme i el seu context social, econòmic i territorial a les comarques de Girona.

Des de la creació dels premis, l’any 2005, i en el marc de la gala el Patronat de Turisme homenatja col·lectius professionals que directament estan vinculats amb la indústria turística del territori com ara els parcs naturals de la demarcació de Girona, els cellers de la DO Empordà, els festivals de música de la Costa Brava i el Pirineu de Girona i els productors d’oli del territori, entre d’altres.

Altres premiats de la dissetena edició 

També han estat premiats el Grup Sènia, del sector dels càmpings, l’EcoTurisme Can Buch amb premis honorífics. Els premis de comunicació s’han atorgat als autors de treballs publicats i divulgats al diari Ara, a la revista britànica Wanderlust, a la revista suïssa Maisons et Ambiences i per l’agència de notícies alemanya, DPA. I, el premi en la categoria de recerca i investigació Yvette Barbaza s’ha a concedit a Jo Sanmartí per un projecte d’identificació de patrons de mobilitat mitjançant intel·ligència artificial.