L’Oficina de Reactivació arrenca amb més de 130 trucades ateses en els primers tres mesos

26/03/2021

Es tracta del nou servei gratuït que resol dubtes i consultes de la ciutadania com són els tràmits d’atur i ERTO

L’Oficina de Reactivació del Baix Empordà ha atès telefònicament a més de 130 persones en els tres primers mesos de funcionament. Es tracta del nou servei gratuït d’orientació i assessorament per a persones i empreses que necessiten ajuda davant la situació d’emergència generada per la covid-19. Aquest nou servei va arrencar el passat mes de desembre de 2020 dins el marc del Pla de Reactivació. 

L’objectiu d’aquest servei és resoldre els dubtes i consultes de la ciutadania relacionades amb els tràmits d’atur, ERTO, ERO, Seguretat Social, ajuts, subsidis, entre altres. També ofereix suport en la tramitació d’ajuts i assessorament per la reconversió de negoci i transformació digital a empreses que ho necessitin. 

Des que s’ha obert el servei  s’han resolt 299 consultes diferents de  130 persones que feien consultes relacionades principalment amb tràmits amb el SEPE, el SOC i reclamacions d’incidències d’expedients en ERTE. També s’han atès 9 empreses amb dubtes sobre la tramitació dels ajuts per manteniment de la seva activitat. Així mateix, s’han realitzat diverses sessions d’assessorament per la transformació digital a dues petites empreses del sector comercial. 

Des de l’Oficina de Reactivació es valora molt positivament la resposta aquests primers mesos de funcionament: “És un servei necessari a una administració pública, sobretot després d’aquest any tan complicat per les empreses i treballadors”. 

La majoria d’actuacions s’han realitzat en modalitat telefònica, tot i que també s’ha pogut fer acompanyament via WhatsApp, correu electrònic, videoconferència i sessions presencials. 

Tots els serveis de l’Oficina de Reactivació del Baix Empordà estan subvencionats pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, finançat pel Servicio Público de Empleo Estatal i cofinançat en un 50% pel Fons Social Europeu, i per tant, es preveu anar ampliant l’abast a la comarca.

 

Per més informació, podeu contactar amb els serveis de l’àrea de Promoció Econòmica:

Acompanyament Social (tel. 606.542.444) per a persones amb dubtes relacionats amb ocupació: sol·licitar l’atur, la jubilació, subsidis i subvencions, així com acompanyar en la preparació de documents, reclamacions, requeriments, a més de donar suport a persones treballadores afectades per un ERTO per resoldre incidències, realitzar formacions, sol·licitar subsidis i trobar feina en altres sectors. 

Reactivació Empresarial (tel. 690623443) per a persones empresàries amb consultes relacionades amb ajuts, accés al finançament, redefinició d’estratègies de negoci (reconversió), màrqueting, reequilibri de costos i transformació digital.

També a través del correu reactivacio@baixempordà.cat i al 972 64 23 10.