L'Oficina Jove del Baix Empordà es mostra amb el hashtag #lliuredeviolències per a la campanya de punts liles a la comarca del Baix Empordà

11/06/2024

L'any 2023, l'Oficina Jove va iniciar una campanya per a l'organització de punts liles al Baix Empordà.

Amb l’objectiu de cobrir aquesta necessitat, en els espais d'oci nocturn i festes majors, es va apostar per l'organització i coordinació dels punts liles a la comarca, conjuntament amb dues entitats especialitzades en el sector, La Nut i Lilith, i la borsa de professionals i autònoms que disposa l'Oficina Jove.

Aquest 2024, a través de la subvenció del Departament d'Igualtat i Feminismes, per finançar les despeses derivades d'accions per a la prevenció de les violències masclistes, les àrees de Serveis Socials i Joventut del Consell Comarcal, vàrem sol·licitar la línia de finançament per a l’elaboració de material pels punts liles de la comarca i així poder dotar als diferents municipis que sol·licitin el material per a les seves atencions i dinamitzacions.

Què és un Punt Lila?

El Punt Lila pretén donar informació, assessorament, suport i atenció psicològica a les persones sobre agressions masclistes, sexuals o LGTB-fòbiques, oferint un espai de sensibilització i divulgació de relacions no abusives, un espai d'escolta per visibilitzar situacions de violència i un espai d'atenció immediata, activant recursos si és necessari.

Des de l'Oficina Jove oferim:

• Assessorament en l'organització.
• Formació en línia i presencial a professionals que puguin atendre el Punt Lila. • Disseny i elaboració de material informatiu i de sensibilització gratuït com són díptics, roll up, material de marxandatge, etc.

Part del disseny del material ha estat realitzat des de l’Oficina Jove, afegint els motius i logotips necessaris per a adequar-ho a la imatge.

Durant el primer trimestre de l’any es va distribuir la informació de la campanya a tots els ajuntaments de la comarca, per tal que poguessin formalitzar la corresponent sol·licitud, tancant el termini durant la primera setmana de maig.

S’han rebut un total de 14 sol·licituds a través de la web d’Oficina Jove #Bejove dels municipis d’Albons, la Bisbal d’Empordà, Calonge i Sant Antoni, Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, Forallac, Mont-ras, Palafrugell, Palamós, Pals, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro, Torroella de Montgrí, l’Estartit i Vall-llobrega.